nl en
๎Œ”

Winterhard / Mudgee acacia (Acacia spectabilis)

Mudgee acacia (Acacia spectabilis) Mudgee acacia (Acacia spectabilis) Mudgee acacia (Acacia spectabilis) Mudgee acacia (Acacia spectabilis)
Mudgee acacia (Acacia spectabilis) Mudgee acacia (Acacia spectabilis) Mudgee acacia (Acacia spectabilis) Mudgee acacia (Acacia spectabilis)
Mudgee acacia (Acacia spectabilis)
1 Review | Review toevoegen
Deze decoratieve Acacia-soort bloeit uitbundig met felgele bloemen in vele hoofdjes. Soms met zoveel tegelijk dat de takken door het gewicht van de bloemen naar beneden buigen.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 3,50
per 10 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Familie: Fabaceae
Latijnse naam: Acacia spectabilis
Nederlandse naam: Mudgee acacia
Herkomst: Australië

Deze decoratieve Acacia-soort bloeit uitbundig met felgele bloemen in vele hoofdjes. Soms met zoveel tegelijk dat de takken door het gewicht van de bloemen naar beneden buigen. De gele kleur behoort tot de helderste kleuren van alle Acacia-soorten en staan daarmee in mooi contrast met de grijsgroene, geveerde bladeren. De soort groeit van oorsprong in de droge graslanden rondom de stad Mudgee in het zuidoosten van Australië, waardoor de plant van nature goed tegen droogte kan. Het is een vrij snelle groeier met vaak al in het tweede of derde jaar de eerste bloemen. De bloemen worden bestoven door bijen en worden gevolgd door 10 cm grote peulen. De minimumtemperatuur van de plant ligt rond de -8 graden Celsius, zodat deze in Nederland eventueel zelfs in de volle grond geplant kan worden. Zorg daarbij wel voor een goed doorlatende grond en een zonnige standplaats.  

Ook beschikbaar in het Oceanië zadenpakket!

Zaaibeschrijving: Zaden eerst op 1 plek aanschuren met schuurpapier, totdat er kleurverschil zichtbaar is. Daarna 24 uur laten weken in water en zaaien in zaai- en stekgrond bij 20-25 grC. Grond constant licht vochtig houden.  

Zaaitijd: Hele jaar 
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld 
Minimumtemperatuur: -8 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Anoniem - 05-01-2021 22:09

Deze kiemden na 2 dagen al, als ze groeien zoals ze kiemen. Dan zit ik met een berg planten..ha.ha