Deze Amorphophallus-soort is pas recent ontdekt in Indonesië en heeft nog geen officiële wetenschappelijke naam. Waarschijnlijk wordt de naam Amorphohallus raungense gegeven, maar het is nog wachten op de publicatie. De soort is ontdekt in de regio Lumajang in het oosten van Java. Dit is extra bijzonder, omdat er helaas veel houtkap heeft plaatsgevonden op Java en veel soorten juist verdwijnen. Door de geïsoleerde ligging van de populatie is deze soort echter niet direct bedreigd en kon deze dus ook onopgemerkt blijven. Deze zaden komen uit cultuur, zodat de natuurlijke populatie verder met rust gelaten kan worden.
De bloeiwijze bestaat uit een donkerpaars schutblad en een wat lichtere spadix. Lokale botanici zien overeenkomsten met de bloeiwijze van Amorphophallus borneensis, terwijl de vruchten lijken op die van Amorphophallus spectabilis uit het westen van Java. Het blad heeft een gevlekte bladsteel en wordt tot ongeveer anderhalve meter hoog.
Zorg bij een groei als kamerplant voor een goed doorlatende grond met organisch materiaal. Een keer per jaar zal de plant in rust gaan, waarbij er tijdelijk geen bladeren zichtbaar zijn. Houd in deze periode de grond licht vochtig, zodat de ondergrondse knol niet uitdroogt. De plant zal vanzelf weer gaan uitlopen, waarna de grond weer wat vochtiger gehouden kan worden. Zorg daarnaast voor een lichte standplaats zonder direct zonlicht.
Zaaibeschrijving: Het al gekiemde zaad kan direct worden overgezet in een goed doorlatend grondmengsel met organisch materiaal. Voor de eerste ontwikkeling is een temperatuur van 25-30grC optimaal.