nl en
๎Œ”

Subtropisch / Rooibos (Aspalathus linearis)

Rooibos (Aspalathus linearis) Rooibos (Aspalathus linearis) Rooibos (Aspalathus linearis) Rooibos (Aspalathus linearis)
Rooibos (Aspalathus linearis) Rooibos (Aspalathus linearis) Rooibos (Aspalathus linearis) Rooibos (Aspalathus linearis)
Rooibos (Aspalathus linearis)
2 Reviews | Review toevoegen
Rooibos is een bekende rode thee uit Zuid-Afrika en wordt gemaakt van het blad van deze kleine struik. Kan als kuipplant worden gehouden op een zonnige standplaats.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 4,00
per 10 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Rooibos is een bekende rode thee uit Zuid-Afrika en wordt gemaakt van het naaldvormige blad van deze kleine struik. Het blad wordt daartoe gefermenteerd, waardoor de unieke rode kleur ontstaat. Groene rooibosthee wordt ook gedronken en is niet gefermenteerd. Beide soorten bevatten een kleine hoeveelheid tannine in vergelijking met gewone thee, waardoor rooibosthee geschikt is om te drinken voor het slapen gaan. In Zuid-Afrika wordt rooibosthee sinds de 19e eeuw gedronken, maar rooibos was daar al duizenden jaren bekend als huidmiddel en geeft verlichting bij jeuk, eczeem en allergische reacties. Hierdoor wordt rooibos ook veel gebruikt in de cosmetica.
De soort komt van nature voor langs de westkust en heeft daar te maken met droge, hete zomers en natte, koele winters. Als kuipplant doet hij het daarom goed op een zonnige standplaats met af en toe water en een koele, vorstvrije winter. Enkele graden vorst is mogelijk.

Zaaibeschrijving: Kleine zaden eerst aanschuren met schuurpapier en vervolgens 24 uur laten weken in water. Zaaien kan in een mix van zaaigrond en zand (1:3), waarbij het belangrijk is om de zaden maar heel licht te bedekken. Houd de grond constant licht vochtig en zorg voor een lichte standplaats met een dagtemperatuur van ongeveer 25grC en een nachttemperatuur van 15-20grC.

Familie: Fabaceae
Latijnse naam: Aspalathus linearis
Nederlandse naam: Rooibos
Oorsprong soort: Zuid-Afrika

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad:  Gemiddeld
Minimumtemperatuur: -5 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Ioana - 28-06-2023 15:59

Most seeds germinated within 3 days of sowing according to the instructions. I kept them at day temperature of 26 degrees and night temperature of 19 degrees. Scarification should be done very carefully, since the coat is very thin.

joop Bonnet - 24-04-2023 15:59

Het is me twee jaar geleden niet gelukt, tijd om het nog eens te proberen.