nl en
๎Œ”

Subtropisch / Olifantspoot (Beaucarnea recurvata)

Olifantspoot (Beaucarnea recurvata) Olifantspoot (Beaucarnea recurvata) Olifantspoot (Beaucarnea recurvata) Olifantspoot (Beaucarnea recurvata)
Olifantspoot (Beaucarnea recurvata) Olifantspoot (Beaucarnea recurvata) Olifantspoot (Beaucarnea recurvata) Olifantspoot (Beaucarnea recurvata)
Olifantspoot (Beaucarnea recurvata)
2 Reviews | Review toevoegen
De olifantspoot is een decoratieve plant met een opvallende dikke stam waarin water wordt opgeslagen.

Verwachte verwerkingstijd

2 dagen

โ‚ฌย 3,50
per 10 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Asparagaceae
Latijnse naam: Beaucarnea recurvata
Nederlandse naam: Olifantspoot
Herkomst: Oostelijk Mexico

De olifantspoot is een decoratieve plant met een opvallende verdikte stam waarin water wordt opgeslagen. De plant komt van oorsprong uit het oosten van Mexico en komt momenteel nog in het wild voor in de staat Veracruz. Het oudste exemplaar is daar ongeveer 350 jaar oud. De plant kan 5 meter hoog worden en groeit in een rotsachtige bodem met weinig voeding en water. Het opgeslagen water in de stam kan de plant gebruiken om de lange, droge periodes te doorstaan die in dit gebied in Mexico voorkomen. In het wild is de plant helaas een ernstig bedreigde soort door habitatverlies en het weghalen van zaden en planten. Gelukkig worden de wilde populaties nu beter beschermd en kan er gewerkt worden aan herstel. Onze zaden komen uiteraard van gecultiveerde planten en niet uit het wild. 

De olifantspoot doet het goed als kamerplant, maar kan eventueel ook lagere temperaturen aan. Een enkele nacht met temperaturen onder 0 is geen probleem, waardoor de soort ook als kuipplant kan worden gehouden. De bloei komt zelden voor en dan alleen bij oudere planten (vanaf 10 jaar). De plant produceert dan een grote cluster van crème-witte bloemen. Het is een makkelijk te houden plant die een zonnige standplaats nodig heeft, een goed doorlatende grond (met bijv. zand) en weinig water. Geef pas water, zodra de grond droog is. 

Zaaibeschrijving: Zaden eerst 24 uur laten weken in water. Daarna oppervlakkig zaaien in een mix van zaai- en stekgrond en zand (1:1). Grond constant licht vochtig houden en bij 20-25grC op een lichte standplaats laten kiemen. 

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: -5 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Christie - 29-09-2022 13:24

Goed ontkiemd, voornamelijk mooie gezonde plantjes

Antoni - 12-09-2022 00:37

Heb de zaden 18 augustus besteld, en na het volgen van de instructie zijn een aantal inmiddels ontkiemd.