nl en
๎Œ”

Tropisch / Peyote (Lophophora williamsii)

Peyote (Lophophora williamsii) Peyote (Lophophora williamsii) Peyote (Lophophora williamsii)
Peyote (Lophophora williamsii) Peyote (Lophophora williamsii) Peyote (Lophophora williamsii)
Peyote (Lophophora williamsii)
0 Reviews | Review toevoegen
De peyote is een kleine, bolvormige cactus uit de woestijnachtige gebieden in het noordoosten van Mexico.

Verwachte verwerkingstijd

6 maand(en)

โ‚ฌย 4,00
per 10 zaden
 
Op verlanglijst
Familie: Cactaceae
Latijnse naam: Lophophora williamsii
Nederlandse naam: Peyote 
Herkomst: Mexico

De peyote is een kleine, bolvormige cactus uit de woestijnachtige gebieden in het noordoosten van Mexico. De plant bevat psychoactieve stoffen, waaronder mescaline, die bij inname leiden tot hallucinaties. Deze stoffen worden door de plant aangemaakt als natuurlijke afweer, waardoor ze niet worden opgegeten door dieren. In Mexico wordt de cactus echter ook al duizenden jaren geplukt door de mens en gebruikt voor medicinale en spirituele toepassingen. Omdat er doorgaans teveel geplukt wordt, staan natuurlijke populaties helaas onder druk. Het eigen gebruik van peyote wordt afgeraden, omdat een onjuiste dosering gevaarlijk is. Daarnaast is het een erg langzame groeier, waardoor het natuurlijk zonde zou zijn van de jarenlange verzorging. 

De soort groeit bolvormig en kan uiteindelijk een grootte van 10 cm kan bereiken. In de natuur is dat vaak pas na 20 jaar, maar in cultuur kan dat met meer water een stuk sneller gaan. Het is een cactus zonder stekels en met sierlijke ribben. Zorg voor een goed doorlatende grond met 2 delen zand en 1 deel potgrond, en een zonnige standplaats. U kunt de plant water geven, zodra de grond volledig droog is. 

Zaaibeschrijving: Zaden oppervlakkig zaaien in een mix van zaai- en stekgrond en zand (1:1). Geheel afdekken met folie of glas, grond constant licht vochtig houden en op een lichte standplaats zonder direct zonlicht plaatsen. Overdag is de optimale temperatuur 26-40grC, ’s nachts 18-25grC. Kieming volgt binnen enkele weken. Na kieming kunt u de kleine zaailingen geleidelijk laten wennen aan de drogere huiskamercondities door eerst een kleine opening te maken in de folie of met het glas. De eerste maanden kunt u ze nog op een lichte standplaats zonder direct zonlicht houden en daarna ook geleidelijk laten wennen aan direct zonlicht. 

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 10 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief