Deze zeldzame mangosoort staat lokaal bekend als de binjai of wani-mango, maar in Europa wordt deze meestal de witte mango genoemd vanwege het witte vruchtvlees. De witte mango is een populaire soort in Zuidoost-Azië om zijn heerlijke zoetzure smaak en het feit dat de vrucht minder vezelig is. Op lokale markten kan deze mango daarom een relatief hoge prijs opleveren. De vrucht kan zowel rauw als gekookt worden gegeten en wordt vaak gebruikt als ingrediënt in vruchtsappen en als basis voor sambals. Een opvallende eigenschap van de vruchten: het vruchtvlees ruikt bijzonder en wordt vaak vergeleken met de geur van een doerian. Dat maakt het een bijzondere vrucht om te eten, zoals ook bij de doerian het geval is. Wees overigens voorzichtig met onrijpe vruchten, want het witte sap kan irriterend zijn voor de huid en mond.
De boom kan tot wel 45 meter hoog worden en duizenden vruchten tegelijk produceren, waardoor het een imposante verschijning kan zijn. In een pot blijft de plant echter kleiner en kan deze, indien nodig, worden gesnoeid. De boom wordt gehouden op o.a. Bali, Sumatra en Borneo, waar deze goed gedijt in moerasachtige gebieden langs bijv. rivieren die regelmatig overstromen. In zijn natuurlijke habitat groeit de soort het beste in gebieden met het hele jaar door regen. Als u de plant binnenshuis kweekt, is het daarom belangrijk om voldoende water te geven en een hoge luchtvochtigheid te bieden. De minimumtemperatuur ligt rond de 10 graden Celsius.
Zaaibeschrijving: Zaai de zaden liggend in zaai- en stekgrond bij een temperatuur van ongeveer 25-30 graden Celsius. Houd de grond constant vochtig.