nl en
๎Œ”

Tropisch / Mickey Mouse plant (Ochna thomasiana)

Mickey Mouse plant (Ochna thomasiana) Mickey Mouse plant (Ochna thomasiana) Mickey Mouse plant (Ochna thomasiana) Mickey Mouse plant (Ochna thomasiana) Mickey Mouse plant (Ochna thomasiana)
Mickey Mouse plant (Ochna thomasiana) Mickey Mouse plant (Ochna thomasiana) Mickey Mouse plant (Ochna thomasiana) Mickey Mouse plant (Ochna thomasiana) Mickey Mouse plant (Ochna thomasiana)
Mickey Mouse plant (Ochna thomasiana)
0 Review | Review toevoegen
De rijpe zwarte vruchten vormen een mooi contrast met de felrode kelkbladeren en dit heeft iets weg van Mickey Mouse.
โ‚ฌย 4,00
per 3 zaden
Tijdelijk niet op voorraad
 
Op verlanglijst
Familie: Ochnaceae
Latijnse naam: Ochna thomasiana
Nederlandse naam: Mickey Mouse plant
Herkomst: Oost-Afrika

De rijpe zwarte vruchten vormen een mooi contrast met de felrode kelkbladeren en dit heeft iets weg van Mickey Mouse. De soort komt uit het oosten van Afrika waar deze in bossen langs de kust voorkomt in Somalië, Kenia en Tanzania. Het is een struik die daar een hoogte kan bereiken van uiteindelijk 6 meter, maar in een pot blijft de plant een stuk kleiner en kan dan nog steeds gemakkelijk bloeien. De bloemen zijn vrij groot en geel, en worden eerst gevolgd door groene vruchten die later dus verkleuren naar zwart. Ze worden gegeten door vogels die de zaden op die manier verspreiden. In de tropen kan dat zo goed gaan dat de Mickey Mouse plant daar invasief kan zijn. 

Het is een langzame groeier die eventueel ook goed gesnoeid kan worden. Zorg voor een lichte standplaats en een goed doorlatende grond met zand. De plant doet het goed als kamerplant, maar kan ook in de zomermaanden naar buiten. 

Zaaibeschrijving: Kort houdbare zaden zaaien in zaai – en stekgrond en grond constant licht vochtig houden. Kieming na 5-6 weken (mogelijk later) bij ongeveer 25 grC. 

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 5 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.