Top

Actinidia arguta 'Issai'

  • Actinidia arguta 'Issai'
  • Actinidia arguta 'Issai'
3,00
per 10 zaden

Nederlandse naam:
Mini-kiwi, variëteit Issai

Herkomst:
Japan

Minimumtemperatuur:
-20 graden Celsius

Beschrijving:
Dit is een Japanse kruising tussen de gewone mini-kiwi uit Rusland/China (Actinidia arguta) en de silvervine kiwi (Actinidia polygama). Het resultaat is de meest geschikte en leukste kiwi voor in de tuin!
De Issai mini-kiwi is zelfbestuivend, waardoor 1 plant voldoende is. De vruchten hebben een gladde schil en rijpen aan de plant, waardoor ze direct van de plant met schil gegeten kunnen worden. De opbrengst is enorm en de groei vrij compact voor een kiwi, zodat deze variëteit ook geschikt is voor de kleinere tuin. De kiwi's kunnen in september geoogst worden en zitten boordevol vitamine C.
Commercieel lukt het niet om deze kiwi op de markt te brengen, doordat het oogsten arbeidsintensief is, de vruchten kort houdbaar zijn en mensen de vruchten niet met kiwi's associëren. Des te leuker om deze vrij onbekende kiwi zelf te kweken.
De soort is volledig winterhard, maar een beschutte plek tegen de wind met een zonnetje is beter voor de vruchtzetting.

Zaaibeschrijving:
De zaden eerst 4-8 weken in de koelkast bewaren en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond bij kamertemperatuur.
Als er na enkele weken geen kieming optreedt, kunt u de zaden opnieuw in de koelkast bewaren. Na 4-8 weken weer warm zetten.
Met de overgang van kou (winter) naar warmte (lente) moet de kiemingsrust doorbroken worden en mogelijk zijn daar meerdere koude periodes voor nodig.
Het kan lastig zijn om deze soort tot kieming te krijgen.

Zaaitijd:
November - juni

Moeilijkheidsgraad:
Uitdaging

Foto: Trevena Cross  


Verwachte levertijd: 2 dagen
Reviews (0)
Type de code over