Top

Adansonia grandidieri

  • Adansonia grandidieri
  • Adansonia grandidieri
rating 5
(5 / 2 Reviews)
5,00
per 5 zaden

Nederlandse naam:
Reuzenbaobab

Herkomst:
Madagaskar

Minimumtemperatuur:
15 graden Celsius

Beschrijving:
Deze indrukwekkende boom van Madagascar is de grootste onder de baobabs en wordt tegenwoordig zeer bedreigd in zijn voortbestaan door oprukking van landbouwgebied. Net als de Afrikaanse baobab moet deze soort als plant of bonsai binnenshuis gehouden worden of als boom in een grote kas. 's Winters gaat de boom in rust en verliest zijn blad. Gedurende deze periode hoeft er maar heel weinig water gegeven te worden en de rest van het jaar kan er regelmatig gegieterd worden. De grond moet wel goed doorlatend zijn en de baobab staat graag op een zonnige plek.  

Zaaibeschrijving:
Zaden op 1 plek aanschuren met schuurpapier en vervolgens 24 uur in lauwwarm water laten weken. Zaaien in zaai- en stekgrond, grond constant vochtig houden en bij 25-30 grC laten kiemen. Kieming kan volgen zolang de zaden hard zijn.  

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld


Foto: Bernard Gagnon


Verwachte levertijd: 2 weken
Reviews (2)
rating 5 (5 / 2 Reviews)

Maurice (02-11-2018) rating 5 Afgelopen zaterdag 27-10-18 de zaden gezaaid in een propagator, en op 1-11-18 zijn er al 3 gekiemd.

Frank (08-10-2018) rating 5 Uitstekend. In propagator laten kiemen bij 25-30 graden, 100% resultaat; Na een week al ontkieming. Inmiddels staan er 6 exemplaren kaarsrecht voor het raam.

Type de code over