Top

Anacardium occidentale

  • Anacardium occidentale
  • Anacardium occidentale
rating 4
(4 / 2 Reviews)
5,00
per 5 zaden

Nederlandse naam:
Cashew

Herkomst:
Caribische gebied

Minimumtemperatuur:
5 graden Celsius

Beschrijving:
De cashew is een tropische boom die bij ons als kuip- of kamerplant gehouden kan worden. De vruchten van de plant bestaan uit de echte vrucht: een niervormige boon, en de cashew-appel, een opgezwollen vruchtsteel. Beide delen worden gegeten: de cashew-appel vers van de boom en in de nog giftige cashewboon zit de cashewnoot zoals wij die kennen uit de winkel. De noot moet eerst worden geroosterd, voordat deze gegeten kan worden. Wereldwijd worden de cashewnoten tegenwoordig verbouwd en India is op dit moment de grootste producent, terwijl de plant oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt. De cashew kan in Nederland groeien als kuipplant met een minimumtemperatuur van 5 graden Celsius. Haal de plant dus op tijd naar binnen als het buiten kouder wordt. Geef de plant verder regelmatig water en zoek een zonnige plek uit als standplaats.  

Zaaibeschrijving:
Let erop dat de zaden vers zijn en daarom hun giftige werking nog hebben in tegenstelling tot de bewerkte cashewnoten uit de winkel.
Zaaien kan in zaai- en stekgrond in een constant vochtige grond. Dek het geheel af met huishoudfolie of glas en zoek een warme plaats voor de kieming. Bijvoorbeeld in de buurt van een kachel of in de zon.  

Zaaitijd:
Gehele jaar
 
Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk

Foto 2: Hortus Botanicus Leiden


Soort is tijdelijk niet op voorraad
Verwachte levertijd: 2 maanden
Reviews (2)
rating 4 (4 / 2 Reviews)

Tim (08-10-2014) rating 4 Ik had er eentje geplant en na ongeveer een week ging hij schimmelen. Na ongeveer 2 weken was hij helemaal beschimmeld dus wilde ik hem weggooien, maar toen merkte ik dat er een worteltje aan zat. Dat worteltje groeide snel. Dus ook als hij schimmelt, gooi hem niet weg.

Stijn (04-07-2014) rating 4 tot nu zijn 3 v/d 5 gekiemd binnen 2 weken...

Type de code over