nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Cashew (Anacardium occidentale) Cashew (Anacardium occidentale) Cashew (Anacardium occidentale)
Cashew (Anacardium occidentale)
Cashew (Anacardium occidentale)
Cashew (Anacardium occidentale)

Cashew (Anacardium occidentale)

De cashew is een tropische boom die bij ons als kuip- of kamerplant gehouden kan worden. De vruchten van de plant bestaan uit de echte vrucht: een niervormige boon, en de cashew-appel, een opgezwollen vruchtsteel. Beide delen worden gegeten: de cashew-appel vers van de boom en in de nog giftige cashewboon zit de cashewnoot zoals wij die.. Lees meer
5,00
Prijs per 3 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De cashew is een tropische boom die bij ons als kuip- of kamerplant gehouden kan worden. De vruchten van de plant bestaan uit de echte vrucht: een niervormige boon, en de cashew-appel, een opgezwollen vruchtsteel. Beide delen worden gegeten: de cashew-appel vers van de boom en in de nog giftige cashewboon zit de cashewnoot zoals wij die kennen uit de winkel. De noot moet eerst worden geroosterd, voordat deze gegeten kan worden. Wereldwijd worden de cashewnoten tegenwoordig verbouwd en India is op dit moment de grootste producent, terwijl de plant oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt. De cashew kan in Nederland groeien als kuipplant met een minimumtemperatuur van 5 graden Celsius. Haal de plant dus op tijd naar binnen als het buiten kouder wordt. Geef de plant verder regelmatig water en zoek een zonnige plek uit als standplaats.  

Zaaibeschrijving: Let erop dat de zaden vers zijn en daarom hun giftige werking nog hebben in tegenstelling tot de bewerkte cashewnoten uit de winkel.
Zaaien kan in zaai- en stekgrond in een constant vochtige grond. Dek het geheel af met huishoudfolie of glas en zoek een warme plaats voor de kieming. Bijvoorbeeld in de buurt van een kachel of in de zon.  

Familie: Anacardiaceae
Latijnse naam: Anacardium occidentale
Nederlandse naam: Cashew
Oorsprong soort: Caribisch gebied

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Minimumtemperatuur: 5 graden Celsius


Foto 2: Hortus Botanicus Leiden

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 7 beoordelingen
5
2
0
0
0

van de drie zaden is er een uitgekomen en is op dit moment 10cm groot. nu hopelijk de winter door komen .in de zomer terug in de warme kas .


Ioana

Since I managed to kill my first set of seeds I decided to try these again. Put them all in soil in small pots, covered with a perforated bag. Two did nothing after about 3 weeks, two others germinated and are growing just fine, putting out a new leaf once a week, even if it's almost December. I did germinate them in October which was a warm and sunny month in my area, so definitely try these when you can ensure enough heat for them to actually have a chance to germinate, otherwise they will just rot.


Ioana

2 of these were killed by mould inside as much as outside but just noticed that the 3rd one germinated. I kept it on a heated mat that was on during the day and off during the night and I sprayed with water but didn't keep the soil too damp but rather on the dry side.


Pietmaarten

Cashew zaden plant je met de open kant in de grond dus met de kant die aan de vrucht vast zat.vochtige grond en ze er gewoon iets indrukken.niet helemaal bedekken.temperatuur rond de 27 graden.


Dominique van W

6 zaden ingezaaid zonder te weken in een mix van 50% zaai en stekgrond en 50% zandbakzand van de welkoop, let u er op dat u de zaden met de dikke kant in de grond zet en dus half uit de grond laat steken. Als het ware zet u de zaden rechtop half uit de grond aansluitend lekker water geven en zorgen dat het vochtig blijft. Op 30 graden heb ik er 6 ontkiemt in een propagator met groeilampen

Ik wil u er ook op wijzen dat drijvende zaden gewoon gezaaid kunnen worden soms zit er lucht in. Ik had 5 drijvers maar toch ontkiemt.


Tim

Ik had er eentje geplant en na ongeveer een week ging hij schimmelen. Na ongeveer 2 weken was hij helemaal beschimmeld dus wilde ik hem weggooien, maar toen merkte ik dat er een worteltje aan zat. Dat worteltje groeide snel. Dus ook als hij schimmelt, gooi hem niet weg.


Stijn

tot nu zijn 3 v/d 5 gekiemd binnen 2 weken...

Meer reviews