Top

Cola acuminata

  • Cola acuminata
  • Cola acuminata
rating 5
(5 / 1 Reviews)
8,00
per zaad

Nederlandse naam:
Colaboom

Herkomst:
Nigerdelta

Minimumtemperatuur:
15 graden Celsius

Beschrijving:
De colaboom is al kort te zien als animatie in de reclames van Coca Cola en vormt ook daadwerkelijk de oorsprong van de cola zoals wij die nu kennen. Vroeger werd cola van de noten van deze boom gemaakt en wellicht gebruikt Coca Cola de colaboom nog steeds voor haar recept. De meeste kleur- en smaakstoffen zijn tegenwoordig echter gesynthetiseerd. Colanoten hebben een bittere smaak die bij kauwen zoeter wordt en worden in Afrika geconsumeerd voor de stimulerende gevoelens van geluk en vrolijkheid. Ook helpen ze om een hongergevoel te laten verdwijnen.
Het is een tropische boom uit West-Afrika die bij ons goed kan groeien als kamerplant. De zaden zijn erg zeldzaam en slechts kort houdbaar, waardoor de soort een lange levertijd kan hebben. Echter zeer het wachten waard.

Zaaibeschrijving:
De grote zaden kunnen gezaaid worden in zaai- en stekgrond. Afdekken met huishoudfolie of glas, grond constant vochtig houden en laten kiemen op een warme plaats binnenshuis.

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld

Foto 1: Michael Hermann (CCA-3.0 Wikipedia)


 


Soort is tijdelijk niet op voorraad
Verwachte levertijd: 2 dagen
Reviews (1)
rating 5 (5 / 1 Reviews)

Stijn (04-07-2014) rating 5 ik heb er een gekocht en hij begint nu open te splijten, ik verwacht overmorgen de kiemwortel.

Type de code over