Top

Erythrina crista-galli

  • Erythrina crista-galli
  • Erythrina crista-galli
rating 4
(4 / 1 Reviews)
3,00
per 5 zaden

Nederlandse naam:
Koraalstruik

Herkomst:
Brazilië

Minimumtemperatuur:
5 graden Celsius

Beschrijving:
Dit is de nationale bloem van Argentinië en Uruguay dus dat geeft wel aan hoe mooi de bloemen zijn. Oorspronkelijk komt de soort uit Brazilië waar het een kleinblijvende, tot 5 meter hoge boom wordt. Wij kunnen de soort houden als kuipplant (max. 2 m hoog) met een minimumtemperatuur van 5 graden Celsius. De zeer fraaie, koraalrode bloemen zijn elk 5 cm groot, maar groeien in trossen die in totaal wel 30 cm groot kunnen worden.

Zaaibeschrijving:
Zaden eerst 24 uur weken in lauwwarm water. De zaden die zinken kunnen daarna gezaaid worden in zaai- en stekgrond. Zaden die blijven drijven, moeten even aangeschuurd of licht ingekeept worden en opnieuw geweekt worden. De meeste zullen dan alsnog zinken.
De grond moet constant vochtig blijven en u kunt het potje/bakje het beste afdekken met wat huishoudfolie en op een warme plaats in huis wegzetten.

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld


Verwachte levertijd: 2 dagen
Reviews (1)
rating 4 (4 / 1 Reviews)

Max (07-09-2016) rating 4 De zaaibeschrijving was wat verwarrend, aangezien de zaden niet zonken, zelfs na lichte, opzettelijke beschadiging. Al gauw werden ze zacht en gedeukt.

Overigens was dat niet het einde, bleek later. Na enkele dagen in het water te liggen, zwellen ze enorm op en volgt de kieming.

Uit wat trial and error lijkt me dit zelfs de voornaamste manier, verloopt namelijk het snelst!

Ze groeien overigens erg snel (25cm in ruim 2 weken), dus zorg voor een adequate pot!

Type de code over