Top

Handroanthus impetiginosus

  • Handroanthus impetiginosus
  • Handroanthus impetiginosus
  • Handroanthus impetiginosus
3,00
per 10 zaden

Nederlandse naam:
Roze ipé / Pau d'Arco / Roze lapacho

Herkomst:
Zuid-Amerika

Minimumtemperatuur:
-5 graden Celsius

Beschrijving:
De roze ipé bloeit overweldigend mooi met talrijke roze bloemen die worden bestoven door kolibries. Het is een tropische boom uit de regenwouden van Zuid-Amerika die verrassend lage temperaturen kan weerstaan: temperaturen tot -5 graden Celsius veroorzaken geen problemen. De soort kan daardoor een groot deel van het jaar buiten groeien, maar moet voor lage temperaturen in de winter beschermd worden. Houd de plant daarom als kuipplant.
De boom kan in de natuur een hoogte bereiken van 30 meter en produceert zeer duurzaam hout. Dit hardhout is populair bij de houtindustrie en deze soort heeft dan al tot problemen geleid in de Amazone. Omdat de bomen erg verspreid voorkomen, zijn er bijv. ook veel wegen aangelegd om de bomen te kunnen bereiken.
De lokale bevolking gebruikt de bast van de boom als traditioneel medicijn tegen griep. Er wordt lapacho-thee van getrokken dat in de belangstelling staat van de wetenschap.   

Zaaibeschrijving:
Zaden oppervlakkig zaaien in zaai- en stekgrond. Bakje/potje afdekken met huishoudfolie of glas, grond constant vochtig houden en laten kiemen bij ongeveer 25 graden Celsius.

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld

Foto 3: Evergreen Nursery 


Verwachte levertijd: 2 dagen
Reviews (0)
Type de code over