Top

Hydnora africana

  • Hydnora africana
5,00
per 10 zaden

Zuid-Afrikaanse naam:
Jakkalskos, bobbejaankos

Herkomst:
Zuid-Afrika

Minimumtemperatuur:
15 graden Celsius

Beschrijving
Deze parasitaire plant is misschien wel de meest bizarre plant ter wereld Hij komt met scherpe tanden voor in Super Mario, maar het is geen vleesetende plant.
Het grootste deel van de plant groeit onder de grond waar hij contact maakt met de wortels van zijn host-plant: Euphorbia caput-medusae. Op die manier kan hij de belangrijkste voedingsstoffen binnenkrijgen zonder daar zelf veel moeite voor te doen.
Enkel de aparte bloeiwijze komt boven de grond uit De bloemen worden bestoven door kevers die door de verspreide geur de bloem worden ingelokt  Borstels in de binnenkant van de bloem voorkomen dat de kever weer naar buiten kan kruipen, maar enkel richting de meeldraden kan om zich helemaal te bedekken met stuifmeel. Dit stuifmeel nemen de kevers mee dieper de bloem in waar ze uiteindelijk langs de stempels kruipen en daardoor zorgen voor de bevruchting van de bloem. 

Een geweldig experiment in ieder geval om deze soort te proberen en men beweert zelfs in het verhaal via de volgende link dat de soort slechts 1 keer op de wereld is gecultiveerd. Hoogste tijd om het vaker te proberen. Houdt u ons op de hoogte van uw resultaten!
http://www.botany.org/parasitic_plants/Hydnora_africana.php

Zaaibeschrijving:
In de bovenstaande link staat beschreven wat u met de zaden kunt doen. Het komt erop neer dat u de zaden moet zaaien tussen de wortels van de Euphorbia caput-medusae, een soort die ook te koop is bij Onszaden.  

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Uitdaging

Foto: Bihrmann.com


Soort is tijdelijk niet op voorraad
Verwachte levertijd: 6 maanden
Reviews (0)
Type de code over