nl en

Tropisch / Henna (Lawsonia inermis)

Henna (Lawsonia inermis) Henna (Lawsonia inermis) Henna (Lawsonia inermis) Henna (Lawsonia inermis) Henna (Lawsonia inermis) Henna (Lawsonia inermis)
Henna (Lawsonia inermis) Henna (Lawsonia inermis) Henna (Lawsonia inermis) Henna (Lawsonia inermis) Henna (Lawsonia inermis) Henna (Lawsonia inermis)
Henna (Lawsonia inermis)
1 Review | Review toevoegen
De rode kleurstof wordt al duizenden jaren gebruikt voor het kleuren van nagels, handen en haar. Henna groeit als kamerplant, waarna u uw eigen hennapasta kunt maken. 

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

€ 3,50
per 50 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Lythraceae
Latijnse naam: Lawsonia inermis
Nederlandse naam: Henna
Herkomst: Midden-Oosten

Henna wordt al sinds 3500 jaar voor Christus geteeld en is onder andere aangetroffen op oude sarcofagen in Egypte. De plant komt waarschijnlijk van oorsprong uit het Midden-Oosten, waarna de mens de plant verder heeft verspreid richting Noord-Afrika en India. Vooral in Afrikaanse en Aziatische culturen is de rode kleurstof uit de plant bekend om nagels, handen en haar te kleuren. Blond haar kan bijvoorbeeld rood worden gekleurd, bruin wordt kastanjebruin en grijs haar kleurt oranje. Het is van nature een struik en in Nederland doet de plant het als kamerplant. Het blad kan in de herfst groen worden geoogst en vervolgens worden gedroogd en fijngemalen. Door het toevoegen van citroensap komt de kleurstof uit de bladeren en ontstaat er een pasta om mee te kleuren. 

Zaaibeschrijving: Zaden oppervlakkig zaaien in zaai- en stekgrond en afdekken met huishoudfolie of glas. Vervolgens 1 of 2 weken in de koelkast plaatsen en daarna op een warme, lichte standplaats laten kiemen. Bij voorkeur tussen 25 en 30 graden Celsius. Grond daarbij constant licht vochtig houden. Kieming vaak na enkele weken, maar het kan ook langer duren. 

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 12 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Amke - 14-03-2022 21:12

Na 2,5 jaar(!) de zaden in de frigo bewaard te hebben zijn de zaden eindelijk gezaaid. Nu na 2 weken zijn de zaden zonder problemen opgekomen. Top product dus :)