Assortiment

Kamerplanten / Kerrieboom (Murraya koenigii)

Kerrieboom (Murraya koenigii)
1 Reviews | Review toevoegen

Het blad van de kerrieboom wordt gebruikt in de Indiase keuken voor het maken van curries. Blad heeft vers de meeste smaak en de soort groeit makkelijk als kamerplant.

Verwachte levertijd

6 maand(en)

€ 5,00
per 5 zaden

 

Tijdelijk niet op voorraad

Op verlanglijst
 

Nederlandse naam:
Kerrieboom

Herkomst:
Zuid-India

Minimumtemperatuur:
15 graden Celsius

Beschrijving:
Het blad van de kerrieboom staat bekend als kerrieblad en dat wordt veel gebruikt in de Indiase keuken voor het maken van curries. Aangezien droog blad snel aan smaak verliest, kan het beste vers blad worden gebruikt. Met een eigen kerrieboom heeft u altijd een verse voorraad kerrieblad voor de lekkerste currie. Het blad wordt meegekookt met de saus en wordt net als laurierblad voor het opdienen uit de saus gehaald. 
De soort kan gehouden worden als kamerplant, omdat het van oorsprong een tropische boom is. Zorg voor een goed doorlatende grond (bijv. cocopeat), een lichte standplaats en besproei de plant regelmatig met water.  

Zaaibeschrijving:
Zaden blijven maar zeer kort kiemkrachtig, zodat u ze zo snel mogelijk na binnenkomst moet zaaien. Zaaien kan in zaai- en stekgrond. Houd de grond constant vochtig en laat de zaden op een warme plaats kiemen.

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

R. Knijpstra - 30-10-2016 21:29

Zaden bij binnenkomst gelijk gezaaid en na 3 weken zijn er dan toch 2 langzaam aan het opkomen.

Laatst bekeken producten
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het aantal bezoekers te meten. We slaan geen persoonlijke gegevens op.