Top

Murraya koenigii

  • Murraya koenigii
  • Murraya koenigii
  • Murraya koenigii
FullFullFullFullFull
(5 / 1 Reviews)
5,00
per 5 zaden

Nederlandse naam:
Kerrieboom

Herkomst:
Zuid-India

Minimumtemperatuur:
15 graden Celsius

Beschrijving:
Het blad van de kerrieboom staat bekend als kerrieblad en dat wordt veel gebruikt in de Indiase keuken voor het maken van curries. Aangezien droog blad snel aan smaak verliest, kan het beste vers blad worden gebruikt. Met een eigen kerrieboom heeft u altijd een verse voorraad kerrieblad voor de lekkerste currie. Het blad wordt meegekookt met de saus en wordt net als laurierblad voor het opdienen uit de saus gehaald. 
De soort kan gehouden worden als kamerplant, omdat het van oorsprong een tropische boom is. Zorg voor een goed doorlatende grond (bijv. cocopeat), een lichte standplaats en besproei de plant regelmatig met water.  

Zaaibeschrijving:
Zaden blijven maar zeer kort kiemkrachtig, zodat u ze zo snel mogelijk na binnenkomst moet zaaien. Zaaien kan in zaai- en stekgrond. Houd de grond constant vochtig en laat de zaden op een warme plaats kiemen.

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk


Verwachte levertijd: 4 maanden
Reviews (1)
FullFullFullFullFull (5 / 1 Reviews)

R. Knijpstra (30-10-2016) FullFullFullFullFull Zaden bij binnenkomst gelijk gezaaid en na 3 weken zijn er dan toch 2 langzaam aan het opkomen.