Assortiment

Kamerplanten / Rijst (Oryza sativa)

Rijst (Oryza sativa)
2 Reviews | Review toevoegen

Rijst groeit leuk in een bak in huis of op een vochtige, zonnige plek in een kas. Al 10.000-15.000 jaar geleden werd rijst in Azië verbouwd.

Verwachte levertijd

2 dagen

€ 3,00
per portie zaden

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Nederlandse naam:
Rijst

Herkomst:
Zuid-Korea

Minimumtemperatuur:
10 graden Celsius

Beschrijving:
Rijst is een eenjarige plant die u ook zelf kunt opkweken. Al 10.000-15.000 jaar geleden werd in Azië de eerste rijst verbouwd, tegenwoordig is rijst de belangrijkste voedselbron voor een groot deel van de wereldbevolking. China is momenteel de grootste producent en consument, terwijl Thailand de meeste rijst exporteert. De oneindige rijstvelden, de sawa's, zijn voor veel mensen herkenbaar door de ondergelopen terrassen. Rijst wordt onder water gezet om onkruid tegen te gaan en het is dus niet noodzakelijk om uw eigen rijst in een laag water te laten groeien. Zorg wel voor een vochtige, zonnige standplaats in een kas of in een pot/bak in huis.

Zaaibeschrijving:
Zaai de zaden in het voorjaar oppervlakkig in vochtige grond en dek de pot/bak af met een glazen plaat of huishoudfolie. Zet het geheel weg op een warme plaats. Als de rijstplantjes zo'n 10 cm groot zijn, kunnen ze worden verpot in dichte potten met potgrond die voortdurend nat gehouden moeten worden. 

Zaaitijd:
Maart - juni

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld

Foto 2: James Steakley (CCA-3.0 Wikipedia)

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Anne - 19-05-2020 21:02

13-05-2020 de zaden gezaaid in een kweekbakje, vandaag (19-05-2020) zijn ze bijna allemaal gekiemd.

Tim - 12-10-2014 13:19

Ik heb er een paar geplant en na 2 weken zijn ze gekiemd

Laatst bekeken producten
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het aantal bezoekers te meten. We slaan geen persoonlijke gegevens op.