nl en

Winterhard / Koreaanse perilla (Perilla frutescens)

Koreaanse perilla (Perilla frutescens) Koreaanse perilla (Perilla frutescens) Koreaanse perilla (Perilla frutescens) Koreaanse perilla (Perilla frutescens)
Koreaanse perilla (Perilla frutescens) Koreaanse perilla (Perilla frutescens) Koreaanse perilla (Perilla frutescens) Koreaanse perilla (Perilla frutescens)
Koreaanse perilla (Perilla frutescens)
1 Review | Review toevoegen
Een eenjarige plant met heel aromatisch blad dat smaakt naar een combinatie van munt en appel. Te gebruiken als groente in allerlei Koreaanse recepten. 

Verwachte verwerkingstijd

2 dagen

€ 3,50
per 20 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Familie: Lamiaceae
Latijnse naam: Perilla frutescens
Nederlandse naam: Koreaanse perilla
Herkomst: Oost en Zuidoost-Azië

De Koreaanse perilla heeft heel aromatisch blad dat smaakt naar een combinatie van munt en appel. De soort zit in de muntfamilie en groeit van oorsprong in de subtropische gebieden van Zuidoost-Azië. In de Koreaanse keuken is het blad bekend als deulkkae, maar ook de zaden worden als een soort sesam toegevoegd aan gerechten. Op internet zijn allerlei recepten te vinden: Koreaanse recepten, maar de keukens van China, India en Japan hebben hier ook allerlei recepten voor. De plant kan als eenjarige worden gehouden in de tuin of in huis, waarbij het blad na enkele maanden geplukt kan worden. Afhankelijk van de oogst bereikt de plant een maximale hoogte van 60-90 cm en bloeit met kleine, witte bloemen. Als u de hoofdstengel snoeit, produceert de plant meer zijstengels waardoor er ook meer geoogst kan gaan worden. 

Zaaibeschrijving: Zaaien in zaai- en stekgrond en grond constant licht vochtig houden. Kieming na enkele weken bij een temperatuur van 20-25grC. 

Zaaitijd: Gehele jaar voor binnen. Maart - Mei voor buitenteelt
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Minimumtemperatuur: 8 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Jeanette van de Lindt - 13-05-2023 15:39

In kweekkastje op een warmtemat gezaaid. In pootaarde en tussen vochtig keukenpapier. Niets is er opgekomen.