Top

Ricinus communis

  • Ricinus communis
  • Ricinus communis
  • Ricinus communis
rating 5
(5 / 2 Reviews)
3,00
per 10 zaden

Nederlandse naam:
Wonderboom

Herkomst:
Oost-Afrika

Minimumtemperatuur:
(eenjarig)

Beschrijving:
De wonderboom is een snelgroeiende eenjarige plant die in de tropen een tot 13 meter hoge plant kan worden en bij ons in een jaar tot 4 meter kan groeien. De plant is vooral bekend door de wonderolie die al sinds 2000 voor Christus uit de zaden gewonnen wordt en wordt toegepast als onder andere lampolie en laxeermiddel. De zaden bevatten het giftige ricine. Als een molecuul ricine in een lichaamscel komt, kan de cel geen eiwitten meer omzetten en gaat deze dood. Om deze reden staat ricine in de belangstelling van de zoektocht naar een medicijn tegen kanker. De zaden hebben iets weg van een volgezogen teek, waardoor de plant de naam Ricinus heeft gekregen in het Latijn (Latijn voor teek). Met de kleine witte bloemen, de gestekelde rode vruchten en het roodgenerfde blad is dit een heel sierlijke plant voor de tuin.   

Zaaibeschrijving:
Let op: zaden zijn erg giftig! Zaaien kan in maart-mei op direct de definitieve plek van de plant, verpotten overleeft de plant vaak niet.

Zaaitijd:
Maart - mei

Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk

Foto 2: Leo Michels
Foto 3: Schnobby via Wikipedia (CCA-3.0) 


Verwachte levertijd: 2 dagen
Reviews (2)
rating 5 (5 / 2 Reviews)

Onszaden (09-01-2015) rating 5 Zie daarvoor de zaaibeschrijving hierboven. Zaaien kan in de tuin/pot, een paar cm diep. Gewone pot/tuingrond is voldoende. Kiemt heel gemakkelijk.

Jaap ockhuijsen@ziggo.nl (27-12-2014) rating 5 Hoe zaaien waneer zaaien

Type de code over