nl en
๎Œ”

Tropisch / Chenilleplant (Acalypha hispida)

Chenilleplant (Acalypha hispida) Chenilleplant (Acalypha hispida) Chenilleplant (Acalypha hispida) Chenilleplant (Acalypha hispida)
Chenilleplant (Acalypha hispida) Chenilleplant (Acalypha hispida) Chenilleplant (Acalypha hispida) Chenilleplant (Acalypha hispida)
Chenilleplant (Acalypha hispida)
0 Review | Review toevoegen
Honderden felgekleurde rood-roze bloemen groeien in katjes van soms wel 50 cm lang.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 3,50
per 10 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Euphorbiaceae
Latijnse naam: Acalypha hispida
Nederlandse naam: Chenilleplant
Herkomst: Zuidoost-Azië

Deze plant heeft een opvallende bloeiwijze. Honderden felgekleurde rood-roze bloemen groeien in katjes van soms wel 50 cm lang. En dat verschillende keren per jaar met vele katjes tegelijkertijd, waardoor de plant een groot deel van het jaar in bloei kan staan. De soort komt uit het zuidoosten van Azië en groeit als een struik in het regenwoud met een maximale hoogte van 4 meter. De planten zijn tweehuizig, waardoor er mannelijke en vrouwelijke planten zijn. Mannelijke planten komen veel minder voor en hebben onopvallende bloemen rondom de stengels. Het stuifmeel van die bloemen wordt vooral door de wind verspreid en komt op die manier bij de opvallende katjes van de vrouwelijke planten. 

De soort doet het goed als kamerplant, waarbij deze ook gemakkelijk tot bloei kan komen. Zorg voor een lichte standplaats zonder direct zonlicht en een goed doorlatende grond. Een hoge luchtvochtigheid is beter voor de groei, zodat u de plant eventueel regelmatig kunt besproeien met water. De grond kan het beste water worden gegeven, zodra deze droog is. Het plantensap van de plant is overigens giftig, zoals bij veel soorten uit de familie Euphorbiaceae

Zaaibeschrijving: Zaden op de oppervlakte van zaai- en stekgrond zaaien. Geheel afdekken met folie of glas en constant licht vochtig houden. Laten kiemen op een lichte standplaats zonder direct zonlicht bij 25-30grC. 

Zaaiperiode: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Uitdaging
Minimumtemperatuur: 12 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.