nl en
๎Œ”

Tropisch / Aronskelk (Amorphophallus variabilis)

Aronskelk (Amorphophallus variabilis) Aronskelk (Amorphophallus variabilis) Aronskelk (Amorphophallus variabilis) Aronskelk (Amorphophallus variabilis)
Aronskelk (Amorphophallus variabilis) Aronskelk (Amorphophallus variabilis) Aronskelk (Amorphophallus variabilis) Aronskelk (Amorphophallus variabilis)
Aronskelk (Amorphophallus variabilis)
0 Review | Review toevoegen
Dit is een relatief kleine en makkelijk te verzorgen Amorphophallus-soort.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 5,00
per zaad
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Araceae
Latijnse naam: Amorphophallus variabilis
Nederlandse naam: Aronskelk
Herkomst:  Indonesië

Dit is een relatief kleine en makkelijk te verzorgen Amorphophallus-soort. De maximale hoogte zal ongeveer 1 meter bedragen en ook kan de soort al binnen enkele jaren vanaf zaaien tot bloei komen. De precieze groeiwijze en bijvoorbeeld de kleuren van de bloeiwijze zijn variabel, waardoor de soort zijn Latijnse naam variabilis heeft gekregen. Meestal zitten er roze tinten in een verder vrij witte bloeikolf en schutblad, maar het kan ook richting geel of paars gaan. De bloemen verspreiden een zoete, doerian-achtige geur die in de tropen kevers aantrekt voor de bestuiving. De soort komt vooral voor op Java in Indonesië, maar kan ook worden aangetroffen op kleine eilanden langs de kust. 

De plant kan bij ons worden gehouden als kamerplant, waarbij er 1 blad tegelijk zichtbaar zal zijn. Elk blad wordt vanuit een ondergrondse knol opgevolgd door een nieuw blad dat wat groter is. Eén keer per jaar gaat de plant in rust, waarna de knol vanzelf weer zal uitlopen, In de rustperiode is het belangrijk om weinig water te geven, terwijl de groeifase juist relatief veel water nodig heeft. Zorg daarnaast voor een goede luchtige grond met bijv. Spaghnum-mos, orchideeëngrond en/of humus. En een schaduwrijke standplaats.

Zaaibeschrijving: Het kort houdbare zaad zaaien in vochtig Spaghnum-mos bij 22-30grC. Na kieming overplaatsen naar een luchtig grondmengsel van bijv. Spaghnum-mos, orchideeëngrond, zaai- en stekgrond en/of humus.   

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 12 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.