nl en
๎Œ”

Tropisch / Koninklijke Anthurium (Anthurium regale)

Koninklijke Anthurium (Anthurium regale)
Koninklijke Anthurium (Anthurium regale)
0 Review | Review toevoegen
Het blad kan in de natuur een grootte van wel 2 meter bereiken en voelt zacht aan door een fluweelachtige beharing.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 15,00
per zaad
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Araceae
Latijnse naam: Anthurium regale
Nederlandse naam: Koninklijke Anthurium
Herkomst: Peru

De Koninklijke Anthurium is een grote soort uit het regenwoud van Peru waar deze in kleine populaties voorkomt rondom de rivier Huallaga. Het blad kan in de natuur een grootte van wel 2 meter bereiken, waarmee de plant als geheel tot een hoogte van 4 meter kan groeien. In cultuur blijft de plant kleiner met een maximale bladgrootte van 1 meter. Nog steeds groot voor een Anthurium-soort. 

Het blad is donkergroen gekleurd en heeft een lichte nervatuur. De oppervlakte voelt vooral bij ouder blad zacht aan door de fluweelachtige beharing. In zijn oorspronkelijke leefgebied in Peru groeit de plant ’s winters in relatief koele omstandigheden van 15-21grC en ’s zomers bij 20-28grC. Bij een groei als kamerplant lijkt het goed te zijn om deze temperatuursverandering na te bootsen, waarbij de groei in de wintermaanden tijdelijk zal stoppen. Het is wel belangrijk om jaarrond een hoge luchtvochtigheid te bieden van minimaal 60%, liefst hoger. Daarnaast houdt de plant van een lichte standplaats zonder direct zonlicht en een goed doorlatende, constant vochtige grond. Het is geen epifyt, waardoor er voldoende structuur in de grond aanwezig moet zijn voor een goede wortelgroei.  

Zaaibeschrijving: Het gekiemde zaad kan verder ontwikkelen in Sphagnum-mos. Bij de vorming van het eerste blad overzetten naar een goed doorlatend grondmengsel.        

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 15 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.