nl en
๎Œ”

Tropisch / Kumbhiboom (Careya arborea)

Kumbhiboom (Careya arborea) Kumbhiboom (Careya arborea) Kumbhiboom (Careya arborea)
Kumbhiboom (Careya arborea) Kumbhiboom (Careya arborea) Kumbhiboom (Careya arborea)
Kumbhiboom (Careya arborea)
0 Review | Review toevoegen
De bloemen van de kumbhiboom zien er door de uitstekende meeldraden bijzonder uit.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 4,00
per 5 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Lecythidaceae
Latijnse naam: Careya arborea
Nederlandse naam: Kumbhiboom
Herkomst: India

De bloemen van de kumbhiboom zien er door de uitstekende meeldraden bijzonder uit. De basis is roze-rood gekleurd en naar buiten toe zijn de meeldraden wit van kleur. De bloemen worden in India bezocht door vogels en vleermuizen die het stuifmeel op hun lichaam meedragen naar een volgende bloem. Na de bestuiving worden de bloemen gevolgd door groene vruchten met geel, vezelig vruchtvlees. Deze vruchten kunnen vers worden gegeten en dat geldt ook voor de bloemen en de jonge scheuten. De bloemen worden bijvoorbeeld gebruikt ter decoratie van lokale gerechten. 

In de natuur groeit de soort als boom met een maximale hoogte van 15 meter. Deze komt vooral voor in drogere, open gebieden, maar kan ook in bossen worden aangetroffen. Het blad is met 30 cm vrij groot en groeit vaak geclusterd aan het uiteinde van takken. De soort kan worden gehouden als kamerplant, waarbij u kunt zorgen voor een zandrijke grond en een zonnige standplaats.

Zaaibeschrijving: Zaden 12 uur laten weken in water en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond. Kieming meestal na enkele weken bij 25-30grC, maar kan volgen zolang de zaden hard zijn.      

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 0 graden Celsius
 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.