nl en
๎Œ”

Tropisch / Gele pitahaya (Hylocereus megalanthus)

Gele pitahaya (Hylocereus megalanthus) Gele pitahaya (Hylocereus megalanthus) Gele pitahaya (Hylocereus megalanthus) Gele pitahaya (Hylocereus megalanthus) Gele pitahaya (Hylocereus megalanthus) Gele pitahaya (Hylocereus megalanthus)
Gele pitahaya (Hylocereus megalanthus) Gele pitahaya (Hylocereus megalanthus) Gele pitahaya (Hylocereus megalanthus) Gele pitahaya (Hylocereus megalanthus) Gele pitahaya (Hylocereus megalanthus) Gele pitahaya (Hylocereus megalanthus)
Gele pitahaya (Hylocereus megalanthus)
3 Reviews | Review toevoegen
De gele pitahaya of gele drakenvrucht is een heerlijke zoete vrucht met een gele schil en wit vruchtvlees. Makkelijk te houden als kamerplant.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 3,50
per 10 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

De gele pitahaya of gele drakenvrucht is een heerlijke zoete vrucht met een gele schil en wit vruchtvlees. Het is een epifytische cactus, zodat de plant in bomen groeit en met lange stengels klimt over takken. Met luchtwortels worden water en voedingsstoffen uit de grond gehaald. De witte bloemen kunnen in de natuur wel 35 cm groot worden en behoren tot de grootste bloemen van alle cactussen. Ze zijn zelfbestuivend en geven elk een stekelige vrucht. Voor het consumeren kan deze het gemakkelijkst door de helft worden gesneden en worden uitgelepeld. De plant houdt van een zonnige standplaats, een goed doorlatende grond en is verder makkelijk te houden als kamerplant.
Er was onduidelijkheid over de juiste soortnaam, maar uit onderzoek is gebleken dat dit een natuurlijke kruising is tussen Hylocereus costaricensis en Selenicereus inermis. De gele pitahaya kan als eigen soort binnen het Hylocereus-geslacht worden gezien. Hetzelfde plantengeslacht als de bekende rode pitahaya.

Zaaibeschrijving: Zaden zaaien in zaai- en stekgrond en bij 20-25 grC laten kiemen. Grond daarbij constant licht vochtig houden, waarna kieming meestal na enkele weken optreedt.

Familie: Cactaceae
Latijnse naam: Hylocereus megalanthus
Nederlandse naam: Gele Pitahaya
Oorsprong soort: Noorden van Zuid-Amerika

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk 
Minimumtemperatuur: 8 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
M. - 08-03-2023 16:05

Instructies opgevolgd, geen kieming helaas.

Joost - 24-09-2021 22:47

Zaden na een week al gekiemd. Daarnaast ook meer als 10 zaden gekregen. Top!

Arno - 26-01-2021 09:39

Helaas geen succes. Ik denk dat deze zaden volledig oppervlakkig gezaaid moeten worden voor een beter resultaat. Ik zou het op die manier nog eens opnieuw proberen.