Assortiment

Kamerplanten / Gele pitahaya (Hylocereus megalanthus)

Gele pitahaya (Hylocereus megalanthus)
0 Reviews | Review toevoegen

De gele pitahaya of gele drakenvrucht is een heerlijke zoete vrucht met een gele schil en wit vruchtvlees. Makkelijk te houden als kamerplant.

Verwachte levertijd

2 dagen

€ 3,00
per 10 zaden

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Nederlandse naam:
Gele pitahaya

Herkomst:
Noorden Zuid-Amerika

Minimumtemperatuur:
8 graden Celsius

Beschrijving:
De gele pitahaya of gele drakenvrucht is een heerlijke zoete vrucht met een gele schil en wit vruchtvlees. Het is een epifytische cactus, zodat de plant in bomen groeit en met lange stengels klimt over takken. Met luchtwortels worden water en voedingsstoffen uit de grond gehaald. De witte bloemen kunnen in de natuur wel 35 cm groot worden en behoren tot de grootste bloemen van alle cactussen. Ze zijn zelfbestuivend en geven elk een stekelige vrucht. Voor het consumeren kan deze het gemakkelijkst door de helft worden gesneden en worden uitgelepeld. De plant houdt van een zonnige standplaats, een goed doorlatende grond en is verder makkelijk te houden als kamerplant.
Er was onduidelijkheid over de juiste soortnaam, maar uit onderzoek is gebleken dat dit een natuurlijke kruising is tussen Hylocereus costaricensis en Selenicereus inermis. De gele pitahaya kan als eigen soort binnen het Hylocereus-geslacht worden gezien. Hetzelfde plantengeslacht als de bekende rode pitahaya.

Zaaibeschrijving:
Zaden zaaien in zaai- en stekgrond en bij 20-25 grC laten kiemen. Grond daarbij constant licht vochtig houden, waarna kieming meestal na enkele weken optreedt.


Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het aantal bezoekers te meten. We slaan geen persoonlijke gegevens op.