nl en
๎Œ”

Tropisch / Pauwenkers (Ixora coccinea)

Pauwenkers (Ixora coccinea) Pauwenkers (Ixora coccinea) Pauwenkers (Ixora coccinea) Pauwenkers (Ixora coccinea) Pauwenkers (Ixora coccinea)
Pauwenkers (Ixora coccinea) Pauwenkers (Ixora coccinea) Pauwenkers (Ixora coccinea) Pauwenkers (Ixora coccinea) Pauwenkers (Ixora coccinea)
Pauwenkers (Ixora coccinea)
0 Review | Review toevoegen
Kleinblijvende struik uit India en Sri Lanka die ook gemakkelijk in een pot tot bloei kan komen.
โ‚ฌย 4,50
per 5 zaden
Tijdelijk niet op voorraad
 
Op verlanglijst
De pauwenkers is een kleinblijvende struik uit India en Sri Lanka die ook gemakkelijk in een pot tot bloei kan komen. De bloei bestaat uit bloemschermen met vele rode bloemen die van nature worden bestoven door vlinders. Het is de nationale bloem van Suriname, al ligt de oorsprong van de plant dus in Azië. De soort komt daar voor op open plekken in bossen of langs de bosrand en houdt daarom van een zonnige standplaats. In de natuur kan de struik uiteindelijk 3 of 4 meter hoog worden, maar in een pot blijft deze met maximaal 1,5 meter een stuk kleiner. Het glanzende, leerachtige blad ziet er sierlijk uit en dat maakt dit een mooie plant om te houden als kuip- of kamerplant. Zorg daarbij voor een goed doorlatende grond en regelmatig water.

Zaaibeschrijving: Kort houdbare zaden direct zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant licht vochtig houden en laten kiemen bij 22-30 grC.  

Familie: Rubiaceae
Latijnse naam: Ixora coccinea
Nederlandse naam: Pauwenkers
Oorsprong soort: India en Sri Lanka

Zaaiperiode: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Minimumtemperatuur: 12 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.