nl en
๎Œ”

Tropisch / Flessenplant (Jatropha podagrica)

Flessenplant (Jatropha podagrica) Flessenplant (Jatropha podagrica) Flessenplant (Jatropha podagrica) Flessenplant (Jatropha podagrica) Flessenplant (Jatropha podagrica)
Flessenplant (Jatropha podagrica) Flessenplant (Jatropha podagrica) Flessenplant (Jatropha podagrica) Flessenplant (Jatropha podagrica) Flessenplant (Jatropha podagrica)
Flessenplant (Jatropha podagrica)
0 Review | Review toevoegen
Deze bijzondere vetplant vormt een dikke, buik-vormige stengel en opvallende rood-gele bloemen.

Verwachte verwerkingstijd

2 dagen

โ‚ฌย 5,00
per 3 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Euphorbiaceae
Latijnse naam: Jatropha podagrica
Nederlandse naam: Flessenplant
Herkomst: Midden-Amerika

Deze bijzondere vetplant vormt een dikke, buik-vormige stengel en opvallende rood-gele bloemen. De bloemen worden in de natuur bestoven door vlinders, waarna er kleine, groene vruchten worden gevormd die bij rijping met kracht openbarsten. Door deze ‘explosie’ kunnen de zaden wel 4 meter van de plant terecht komen. Aan de verdikte stengel groeien relatief grote, paraplu-vormige bladeren. In het regenwoud van Midden-Amerika kan de plant een hoogte van wel 2 meter bereiken, maar als kamerplant blijft deze een stuk kleiner. 

Zorg voor een lichte standplaats zonder direct zonlicht en een goed doorlatende grond. Omdat de plant water opslaat in de stengel is deze goed bestand tegen droogte. Het is echter aan te raden om de plant water te geven, zodra de grond droog is. In een droge periode kan de plant zijn bladeren verliezen, waarna die vanzelf weer een keer terug zullen groeien.

Let op dat alle delen van de plant giftig zijn. Ze bevatten een wit melksap, zoals bij veel soorten uit de familie Euphorbiaceae.  

Zaaibeschrijving: Zaden 24 uur laten weken in water en daarna zaaien in een mix van zaai- en stekgrond en zand (1:1). Grond constant licht vochtig houden en daarvoor afdekken met folie of glas. Kieming binnen enkele weken bij 20-25grC, maar kan soms langer duren. 

Zaaiperiode: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Minimumtemperatuur: 5 graden Celsius
 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.