nl en
๎Œ”

Tropisch / Goudblad Bauhinia (Phanera aureifolia)

Goudblad Bauhinia (Phanera aureifolia) Goudblad Bauhinia (Phanera aureifolia) Goudblad Bauhinia (Phanera aureifolia) Goudblad Bauhinia (Phanera aureifolia) Goudblad Bauhinia (Phanera aureifolia)
Goudblad Bauhinia (Phanera aureifolia) Goudblad Bauhinia (Phanera aureifolia) Goudblad Bauhinia (Phanera aureifolia) Goudblad Bauhinia (Phanera aureifolia) Goudblad Bauhinia (Phanera aureifolia)
Goudblad Bauhinia (Phanera aureifolia)
0 Review | Review toevoegen
Het jonge blad van deze bijzondere soort heeft een rode kleur en verandert pas later naar groen.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 6,00
per 3 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Fabaceae
Latijnse naam: Phanera aureifolia
Nederlandse naam: Goudblad Bauhinia
Herkomst: Thailand

Het jonge blad van deze bijzondere soort heeft een rode kleur en verandert pas later naar groen. Het heeft een decoratieve, tweelobbige vorm en is fijn behaard. Met deze vorm lijkt het op een blad van een Bauhinia-soort en voorheen was deze soort ook onderdeel van dat geslacht. Tegenwoordig wordt de plant echter tot het geslacht Phanera gerekend en dat komt vooral door de klimmende groei. Met behulp van ranken klimt deze plant in de natuur in andere bomen, zoals op de foto’s te zien is. De bloemen zijn wit en groeien in kleine trossen. 

De soort groeit van nature in de regenwouden van het zuiden van Thailand. Bij ons kan deze gehouden worden als kamerplant en eventueel ook goed gesnoeid worden. De plant kan namelijk vrij groot worden en kan worden begeleid met een rekje of touwtjes. Zorg voor een zonnige standplaats en voldoende water. 

Zaaibeschrijving: Zaden 12 uur laten weken in lauwwarm water. Vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond en bij 25 tot 30 grC laten kiemen. Grond daarbij constant licht vochtig houden.  

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 12 graden Celsius

Foto’s: Patrick Blanc (www.murvegetalpatrickblanc.com)

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.