nl en
๎Œ”

Subtropisch / Zwarte lelie (Xerophyta retinervis)

Zwarte lelie (Xerophyta retinervis) Zwarte lelie (Xerophyta retinervis) Zwarte lelie (Xerophyta retinervis) Zwarte lelie (Xerophyta retinervis) Zwarte lelie (Xerophyta retinervis)
Zwarte lelie (Xerophyta retinervis) Zwarte lelie (Xerophyta retinervis) Zwarte lelie (Xerophyta retinervis) Zwarte lelie (Xerophyta retinervis) Zwarte lelie (Xerophyta retinervis)
Zwarte lelie (Xerophyta retinervis)
0 Review | Review toevoegen
Dit is een bijzondere verschijning uit het oosten van Zuid-Afrika.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 4,00
per 10 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Dit is een bijzondere verschijning uit het oosten van Zuid-Afrika. De stevige, rechtopstaande stengel is bedekt met vezels en krijgt door natuurbranden een zwarte kleur. Na een brand of veel regen komt de plant in bloei met opvallende lila bloemen en die vormen een mooi contrast met de zwarte kleur van de stengel. De soort komt voor in rotsachtige gebieden en is gewend aan extreme omstandigheden. De plant is dus bestand tegen natuurbranden, maar kan ook zeer goed tegen droogte, lage temperaturen en wind. Het smalle, lange blad valt in een droge periode af en de plant kan maandenlang zonder zijn bladeren overleven. 

De plant kan worden gehouden in een pot met cactusgrond en houdt van een zonnige standplaats. Geef pas water, zodra de grond volledig droog is. De wortels zijn gevoelig, waardoor deze niet of heel voorzichtig verpot moet worden. Omdat de groei in het begin heel langzaam gaat en de plant ook maar weinig voedingsstoffen nodig heeft, is dat de eerste jaren ook niet nodig. De soort is bestand tegen vorst, maar kan in de winter het beste op een droge, koele standplaats overwinteren. De maximale hoogte in een pot is ongeveer 0,8 tot 1 meter. 

Zaaibeschrijving: Zaden oppervlakkig zaaien in een mix van zaai- en stekgrond en zand (1:1). Grond constant licht vochtig houden en laten kiemen bij 20-25 grC op een lichte standplaats zonder direct zonlicht. 

Familie: Velloziaceae
Latijnse naam: Xerophyta retinervis
Nederlandse naam: Zwarte lelie
Oorsprong soort: Zuid-Afrika

Zaaiperiode: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: -12 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.