nl en


Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Afrikaanse baobab (Adansonia digitata) Afrikaanse baobab (Adansonia digitata) Afrikaanse baobab (Adansonia digitata)
Afrikaanse baobab (Adansonia digitata)
Afrikaanse baobab (Adansonia digitata)
Afrikaanse baobab (Adansonia digitata)

Afrikaanse baobab (Adansonia digitata)

De Afrikaanse baobab is de meest bekende en wijd verspreide baobab-soort en komt als enige op het vaste land van Afrika voor. Het meest opvallende aan de baobab is de dikke stam die een omtrek van tientallen meters kan bereiken. In deze stam slaat de boom water op, zodat hij droge tijden kan doorstaan. In deze drogere tijden verliest de boom al z.. Lees meer
3,50
Prijs per 5 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De Afrikaanse baobab is de meest bekende en wijd verspreide baobab-soort en komt als enige op het vaste land van Afrika voor. Het meest opvallende aan de baobab is de dikke stam die een omtrek van tientallen meters kan bereiken. In deze stam slaat de boom water op, zodat hij droge tijden kan doorstaan. In deze drogere tijden verliest de boom al zijn bladeren en het is dan net of de boom op zijn kop staat met de wortels in de lucht. De boom produceert eetbare vruchten die volgens de lokale bevolking op hangende, dode ratten lijken. In Nederland zal deze tropische boom nooit tot vruchtzetting komen, omdat hij binnenshuis gehouden moet worden. Als kamerplant of bonsai-boompje is de baobab ook zeker de moeite waard. Zorg voor een zonnige plek en een goed doorlatende grond. 's Winters zal de boom in rust gaan en zijn blad verliezen. Gedurende deze periode weinig water geven, de rest van het jaar regelmatig water geven. 

Zaaibeschrijving: Zaden op 1 plek aanschuren met schuurpapier en vervolgens 24 uur in lauwwarm water laten weken. Zaaien in zaai- en stekgrond, grond constant vochtig houden en bij 20-25 grC laten kiemen. Kieming kan volgen zolang de zaden hard zijn.  

Foto: Fat Plants

Productspecificatie

Familie:
Malvaceae
Wetenschappelijke naam:
Adansonia digitata
Nederlandse naam:
Afrikaanse baobab
Oorsprong soort:
West-Afrika
Zaaitijd:
Hele jaar
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Minimumtemperatuur:
15 graden Celsius

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Productspecificatie

Familie:
Malvaceae
Wetenschappelijke naam:
Adansonia digitata
Nederlandse naam:
Afrikaanse baobab
Oorsprong soort:
West-Afrika
Zaaitijd:
Hele jaar
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Minimumtemperatuur:
15 graden Celsius
Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 23 beoordelingen
11
10
1
1
0

Frank B

3 van de 5 zaden zijn na enkele weken gekiemd. Elk zaad had de zaadmantel vastzitten, dat zal komen door een te lage luchtvochtigheid. Daardoor raad ik aan de zaden te kiemen in een pot die je met een hoge deksel af kan dichten. Zaden zijn direct na kieming rond de 7 cm groot.


Vera

Een paar maanden terug heb ik van een vriend deze zaden gekregen die hij over had. Ze waren toen al wel wat ouder. Helaas toen steeds weinig succes. Totdat het hier een weekend lang door warm weer 30 graden is geweest binnen. Nu komt de een na de ander op! :) Misschien heb ik ze slecht warm laten weken, maar mochten ze moeite hebben dan zou ik het nog eens proberen als er warm weer aankomt (en op een warme plek zetten). De zaailingen zijn in twee weken tijd al 5cm gegroeid. Ik ben heel benieuwd hoe ze gaan ontwikkelen :)


MT

Van de vijf zaden ontkiemden er drie, waarvan uiteindelijk één zaailing het heeft gered. Deze lijkt na een rustperiode van enkele maanden weer goed wakker te worden.


Johannes

Twee van de 5 waren uitgekomen en groeide goed tijdens de zomermaanden


Suzanne

Een maand geleden 15 zaden gekocht. De eerste drie zijn ontkiemd en zijn rustig aan het groeien. De overige zaden zitten nog in de grond maar zien er goed uit (geen schimmel). Ik krijg het idee dat ze het snelst ontkiemen als ze heel oppervlakkig ingezaaid zijn en dat ze echt heel veel warmte nodig hebben. Laat die zon maar komen!


Sieme

Voor mij werd heel veel geduld beloond. de zaden zagen er goed uit, maar 4 van de 5 zaden gingen schimmelen, waarschijnlijk omdat ik te veel water had gegeven. De vijfde heb ik in vorig voorjaar in een pot gestopt en eigenlijk niet meer veel naar omgekeken. Na een jaar geduld heb ik toch een kleine baobab in mijn huiskamer!


Thomas

Zaden laten kiemen in potgrond onder volle zon in de serre. Alle 5 snel uitgekomen en groeien heel snel in de zomermaanden!


Maarten

Alle zaden zijn ontkiemd. 1 kiemplantje begaf het na enkele dagen. De rest groeit goed waarbij de hoogste na 4 maanden al zo'n 75 cm hoog is.


Mooie boom/plant. 3 van 5 deden het en na twee jaar op hydrocultuur gezet, gaat uitstekend.
Bij uitspoelen wortel tijdens overzetten kwam de kenmerkende dikke stan te voorschijn uit de aarde. Wel even wennen dat bladverlies, maar met geduld in voorjaar weer schitterd. Zowel in zon op zuid/west als zonnig op noord/oost goed resultaat.


marc

zeker 99 % kieming , groeien zeer snel, tijdens de wintermaanden de plant koeler bewaren 15 gr en blad laten verliezen op deze moment staan ze stil en beetje vochtig houden


Inez Viele

4 van de 5 zaden zijn uitgekomen, superblij mee. !


Janine

Deze zaden besteld vrijdag 8 januari binnen gehad er zaten 6 in waarvan 1 niet volwaardig leek. Alle 6 geschuurd tot je witte puntje zag en daarna laten weken. Echter de volgende dag voorzichtig bruine omhulsel eraf gepulkt, bakje met keukenrol vochtig gemaakt afgedekt in de kast. Tot me verbazing zag je na 2 dagen al wortel groei. Vandaag 14 januari zijn alle 6 de zaadjes ontkiemt waarvan 2 gewoon al wortel van 10 cm hebben en de kleintjes 3 A 5 cm. Vandaag sommige overzetten in zaai en stekgrond en dan hopelijk snel resultaat zien. Het is wel jammer dat je hier geen foto’s kan plaatsen dat zal echt wel een aanvulling zijn.


Marco Clappers

Leuke boom! Ik zet hem van eind mei tot +- half September altijd buiten neer dan doet hij het zeer goed! Dit jaar ga ik hem in de kas zetten om hopelijk nog meer groei te krijgen.


Peter Van Damme

4 op 5 is gekiemd. En vrij snel. Groeien goed als je ze licht en zonnig zet. Jonge plantjes ook licht vochtig houden. Op 4 maand tijd zijn de grootste nu al 50 cm. Al derde keer verpot naar een grotere pot.


DaMa

4 van de 5 zaden uitgekomen binnen een paar weken! Aangeschuurd, in een potje met cocopeat, doorzichtig folie erover heen gedaan en vervolgens in een kweekkasje voor het raam (zo zonnig mogelijk gezet).

Helemaal blij :)


Jeroen

Na 2 maanden 1zaadje ontkiemt. Binnen 2 weken na de ontkieming al bijna 10 cm hoog. Groeit als kool :-)


Ellen

2 van de 5 zaden zijn uitgekomen na 2 weken. Maar vraag me af wanneer moet ik ze in een grotere pot doen en in wat voor grond. Ze zijn net 2 dagen geleden uitgekomen. Ben benieuwd hoe het vervolg nu gaat. Zaden staan in een kasje in de serre. Dat vinden ze kennelijk wel prettig.


Ron Gies Broesterhuizen

In januari 2018 5 zaden gezaait, 2 opgekomen. Een van de bomen is nu al 3 meter hoog!


Andree de Jong

Na 10 dagen een van de vijf zaden boven de grond, de kiemplant zit tegen het deksel van de kweekbak, ik moet deze nu uitgraven om de anderen nog een kans te geven door te broeden/kiemen?
Of is dit de enige wellicht? 20-40 % komt uit volgens het pakje


Wesley

2 zaden zijn nu na een goede 3-4 gekiemd. Ben benieuwd hoe de plant zich verder ontwikkelt


Niels

Na ongeveer 5 weken zijn de eerste kleine baobab boompjes boven de grond! Hopen dat ze nog veel groter zullen worden!


Olav

Heb geduld. Een zaadje kan na een maand uitkomen, na 3 maanden, maar gerust ook pas na 1 jaar of langer. Zaden met een eigen wil dus.
Geen eenvoudige boom en ook traag van groei. Niet voor ongeduldige mensen.


Jasper

Super om een kleine baobab in huis te hebben!
Wel snel naar een grote pot, want onder de grond vormt de plant al snel een dikke stam/wortel (bij een boompje van 30 cm hoog ter grootte van een golfballetje).
Bovengronds wordt het ook al dikker, maar dat is nog minder indrukwekkend.

Meer reviews