nl en


Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Australische baobab (Adansonia gregorii) Australische baobab (Adansonia gregorii) Australische baobab (Adansonia gregorii)
Australische baobab (Adansonia gregorii)
Australische baobab (Adansonia gregorii)
Australische baobab (Adansonia gregorii)

Australische baobab (Adansonia gregorii)

De Australische baobab is de enige baobabsoort met een oorsprong in Australië. In totaal bestaan er 9 baobabsoorten (Adansonia sp.), waarvan 2 soorten voorkomen op het vasteland van Afrika en 6 soorten op Madagaskar. De Australische baobab behoort tot de kleinere baobabs en behaalt in de natuur een hoogte van ongeveer 10 meter. De .. Lees meer
6,00
Prijs per 5 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De Australische baobab is de enige baobabsoort met een oorsprong in Australië. In totaal bestaan er 9 baobabsoorten (Adansonia sp.), waarvan 2 soorten voorkomen op het vasteland van Afrika en 6 soorten op Madagaskar. De Australische baobab behoort tot de kleinere baobabs en behaalt in de natuur een hoogte van ongeveer 10 meter. De stam kan daarbij flink opgezwollen zijn en een dikte van wel 5 meter bereiken. In de stam slaat de plant water op om droge periodes te kunnen overleven. Ook laat de plant in droge periodes zijn bladeren vallen om verdamping van water te voorkomen. Aboriginals wisten dat de boom water opsloeg en gebruikten de boom als waterbron tijdens langdurige droogte. Ten zuiden van de stad Derby is ook een ander oud gebruik te zien, want daar groeit een groot, hol exemplaar die vroeger werd gebruikt als gevangenis. In Australië worden de bomen boabs genoemd en de Latijnse soortnaam verwijst naar de Australische ontdekkingsreiziger Augustus Gregory.
In Nederland kunnen wij deze boom houden als kamerplant, waarbij de plant vanzelfsprekend een stuk kleiner blijft dan in de natuur. 

Zaaibeschrijving: Zaden in water van 90grC leggen en gedurende 24 uur in het afkoelende water laten weken. Vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond en bij 25grC laten kiemen. Grond daarbij constant licht vochtig houden. Kieming kan enkele weken tot maanden duren. Zolang de zaden hard zijn, kan kieming volgen. 

Foto 1: David McClenaghan

Productspecificatie

Familie:
Malvaceae
Wetenschappelijke naam:
Adansonia gregorii
Nederlandse naam:
Australische baobab / Boab
Oorsprong soort:
Australië
Zaaitijd:
Hele jaar
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Minimumtemperatuur:
12 graden Celsius

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Productspecificatie

Familie:
Malvaceae
Wetenschappelijke naam:
Adansonia gregorii
Nederlandse naam:
Australische baobab / Boab
Oorsprong soort:
Australië
Zaaitijd:
Hele jaar
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Minimumtemperatuur:
12 graden Celsius
Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

4,0
op basis van 5 beoordelingen
3
0
1
0
1

Frank B

De zaden geheel volgens de kiembeschrijving behandeld. Eén zaad kiemde na de eerste twee weken, maar rotte weg voordat hij zich van de zaadmantel kon ontdoen. Drie andere zaden zijn weggerot in de aarde. De laatste zaad lijkt nog goed te zijn, maar toont geen tekenen van kieming. Tegelijkertijd zaden van de Afrikaanse baobab (Adansonia digitata) gekiemd, daarvan doen 3 het zonder grote problemen. Heb daarvoor de zelfde grond gebruikt en de potten stonden naast elkaar. Mogelijk waren de zaden niet meer goed.


MT

Gezaaid volgens instructie, waarna er twee van de vijf opkwamen. Een sneuvelde door hem te laten verbranden op een hete vensterbank (🫣), maar de laatste doet het geweldig en is na een rustperiode weer wakker geworden.


Johan Meijer

Vorig jaar volgens beschrijving gepoot in potgrond en op de verwarming gezet. Al vrij snel kwamen 3 van de 5 op. Door eigen onvoorzichtigheid zijn er in de eerste weken 2 overleden. (De zaadmantels van de twee waren er bijna af en ik wilde de mantels het laatste zetje geven, maar de eerste bladeren bleken hiervoor te kwetsbaar.) De Baobab die overbleef, doet het erg goed. Wel liet hij aan het einde van de herfst ongeveer de helft van de bladeren vallen. Aan het begin van het voorjaar liet hij de rest vallen en was hij een dikke maand even helemaal kaal. Maar al vrij snel liep hij weer uit met meer bladeren dan voorheen. Hij groeit niet snel, ziet er gezond uit, staat op een zonnige plek in huis en vraagt weinig bijzondere verzorging. Ik vind het een mooi en bijzonder boompje.


Dominique

Zaden in een thermosfles 24 uur laten weken in 90 graden, en dan 24 uur later er uit halen. De zaden ontdoen van de donkere schil zodat het zachte witte overblijft (afpellen met de hand) ( Denk er om dat de kern zacht is en makkelijk kapot gaat ) de zachte witte zaden in keukenpapier leggen en nat sproeien en in een hersluitbare zakje plaatsen op een warme plek in het licht of in een Propagator met warmte regeling. Na twee dagen komen er al wortels uit dan is het tijd deze in een niet te natte grondsoort te planten en af te strooien met grof zand. Na een poosje zal het plantje de steel uit het zand doen opsteken. Suc6


Wesley Bexkens

Een zaailing stond snel boven en de tweede komt er nu ook aan. Goede zaden dus. Heb ze zoals beschreven eerst in water van 90 graden gelegd en 24 uur laten weken. Daarna gezaaid in een propagator en de eerste stond na ongeveer 2-3 weken boven!