nl en
๎Œ”

Subtropisch / Zoetzak (Annona squamosa)

Zoetzak (Annona squamosa) Zoetzak (Annona squamosa) Zoetzak (Annona squamosa)
Zoetzak (Annona squamosa) Zoetzak (Annona squamosa) Zoetzak (Annona squamosa)
Zoetzak (Annona squamosa)
0 Review | Review toevoegen
De geschubde vruchten hebben wit, zoet vruchtvlees met een structuur als yoghurt. Zorg voor een warme, zonnige standplaats bij een minimum van 10grC.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 4,00
per 10 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Annonaceae
Latijnse naam: Annona squamosa
Nederlandse naam: Zoetzak
Herkomst: Tropisch Amerika


De zoetzak is een boom uit tropisch Amerika en bereikt daar een maximale hoogte van 6 meter. De vrucht ziet er erg geschubd uit en blijft nog maar net bij elkaar als de vrucht helemaal rijp is. Het vruchtvlees is wit, heel erg zacht en zoet van smaak. De structuur heeft wat weg van yoghurt. Wereldwijd wordt de vrucht in de tropen gekweekt. Bij ons kan de plant gehouden worden als kuip- of kamerplant met een minimumtemperatuur van 10 graden Celsius. Bij een grote pot en genoeg warmte zou u de plant tot bloei kunnen krijgen, zodat u later zoetzakken kunt oogsten.   

Zaaibeschrijving: Zaden houden van warmte en stellen een temperatuur van tegen de 30 graden Celsius zeer op prijs. Zaai de zaden daardoor bij voorkeur in een kasje dat in de buurt van een kachel of in de zon staat om een hoge temperatuur te bereiken. Gebruik zaai- en stekgrond en houd de grond constant vochtig. Zaden van tevoren 24 uur laten weken in water bevordert de kieming.

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 10 graden Celsius


Foto 2: Authenticmaya.com

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.