nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Zoetzak (Annona squamosa) Zoetzak (Annona squamosa) Zoetzak (Annona squamosa)
Zoetzak (Annona squamosa)
Zoetzak (Annona squamosa)
Zoetzak (Annona squamosa)

Zoetzak (Annona squamosa)

De zoetzak is een boom uit tropisch Amerika en bereikt daar een maximale hoogte van 6 meter. De vrucht ziet er erg geschubd uit en blijft nog maar net bij elkaar als de vrucht helemaal rijp is. Het vruchtvlees is wit, heel erg zacht en zoet van smaak. De structuur heeft wat weg van yoghurt. Wereldwijd wordt de vrucht in de tropen gekweekt. B.. Lees meer
4,00
Prijs per 10 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De zoetzak is een boom uit tropisch Amerika en bereikt daar een maximale hoogte van 6 meter. De vrucht ziet er erg geschubd uit en blijft nog maar net bij elkaar als de vrucht helemaal rijp is. Het vruchtvlees is wit, heel erg zacht en zoet van smaak. De structuur heeft wat weg van yoghurt. Wereldwijd wordt de vrucht in de tropen gekweekt. Bij ons kan de plant gehouden worden als kuip- of kamerplant met een minimumtemperatuur van 10 graden Celsius. Bij een grote pot en genoeg warmte zou u de plant tot bloei kunnen krijgen, zodat u later zoetzakken kunt oogsten.   

Zaaibeschrijving: Zaden houden van warmte en stellen een temperatuur van tegen de 30 graden Celsius zeer op prijs. Zaai de zaden daardoor bij voorkeur in een kasje dat in de buurt van een kachel of in de zon staat om een hoge temperatuur te bereiken. Gebruik zaai- en stekgrond en houd de grond constant vochtig. Zaden van tevoren 24 uur laten weken in water bevordert de kieming.

Familie: Annonaceae
Latijnse naam: Annona squamosa
Nederlandse naam: Zoetzak
Oorsprong soort: Tropisch Amerika

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 10 graden Celsius

Foto 2: Authenticmaya.com

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen