nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Pinda (Arachis hypogaea) Pinda (Arachis hypogaea) Pinda (Arachis hypogaea)
Pinda (Arachis hypogaea)
Pinda (Arachis hypogaea)
Pinda (Arachis hypogaea)

Pinda (Arachis hypogaea)

Eigen pinda's kweken? Dat kan! Deze eenjarige plant voor op de vensterbank is makkelijk te houden en vormt na enkele maanden de bekende pinda's. De gele bloemen bloeien slechts een halve dag en maken na bestuiving (normaal door insecten, in de kamer kunt u gebruik maken van een kwastje) steeltjes die steeds langer worden. Ze worden o.. Lees meer
2,50
Prijs per 10 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

Eigen pinda's kweken? Dat kan! Deze eenjarige plant voor op de vensterbank is makkelijk te houden en vormt na enkele maanden de bekende pinda's. De gele bloemen bloeien slechts een halve dag en maken na bestuiving (normaal door insecten, in de kamer kunt u gebruik maken van een kwastje) steeltjes die steeds langer worden. Ze worden op een gegeven moment zo lang dat ze de grond bereiken en vervolgens boren ze zich in de grond. Pinda's worden namelijk onder de grond gevormd en groeien aan de uiteinden van deze steeltjes. Om de pinda's goed te laten groeien, moet u de grond 6 weken na de bloei droger houden. U kunt af en toe wel wat water geven, maar slechts mondjesmaat. De pinda's hebben dan nog een maand nodig om te groeien en kunnen daarna uit de grond gehaald worden. Eet smakelijk!   

Zaaibeschrijving: Zaaien bij kamertemperatuur in zaai- en stekgrond. 

Familie: Fabaceae
Latijnse naam: Arachis Hypogaea
Nederlandse naam: Pinda
Oorsprong soort: Zuid-Amerika

Zaaitijd: Januari - Mei
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Minimumtemperatuur: 12 graden Celsius

Foto 2: H. Zell

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 3 beoordelingen
3
0
0
0
0

Joop

Veel pinda's opgekomen. Ik heb ze in doorzichtige fauna boxen gedaan, zodat je de ontwikkeling van de pinda's kon zien. Ook leuk voor kinderen! Redelijk wat pinda's per plant geoogst.


Arno

De pinda's kiemen ontzettend snel, zowel in vochtige stekgrond als in vochtig keukenpapier. Eéntje had na drie dagen een halve cm dikke wortel van 6cm lang! Deze mogen volgens mij wel enkele cm's diep gezaaid worden, ze duwen zichzelf naar boven.


Babette

Mijn pinda's gezaaid in januari in een klein verwarmd kasje met een grond temperatuur van 24C. De pinda's kiemden al naar twee dagen!