nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Aardbeiboom (Arbutus unedo) Aardbeiboom (Arbutus unedo) Aardbeiboom (Arbutus unedo)
Aardbeiboom (Arbutus unedo)
Aardbeiboom (Arbutus unedo)
Aardbeiboom (Arbutus unedo)

Aardbeiboom (Arbutus unedo)

De aardbeiboom maakt geen echte aardbeien, maar op aardbei lijkende vruchten. De vruchten kleuren van geel naar roodbruin, zijn ongeveer 2 cm groot en smaken licht zurig. Ze worden in het Middellandse Zeegebied gebruikt voor wijnen en likeuren, maar soms ook voor het maken van jam. De struik of kleine boom wordt maximaal 3 meter hoog en is v.. Lees meer
3,50
Prijs per portie zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De aardbeiboom maakt geen echte aardbeien, maar op aardbei lijkende vruchten. De vruchten kleuren van geel naar roodbruin, zijn ongeveer 2 cm groot en smaken licht zurig. Ze worden in het Middellandse Zeegebied gebruikt voor wijnen en likeuren, maar soms ook voor het maken van jam. De struik of kleine boom wordt maximaal 3 meter hoog en is volledig winterhard. Door de late bloei is een beschutte plek in de tuin aan te raden. De soort is gewend aan droge zomers en houdt van een zonnige plek.

Zaaibeschrijving: Zaaien in zaai- en stekgrond en hierna 4-8 weken in de koelkast plaatsen. Na deze koude periode op kamertemperatuur zetten, waardoor de kiemrust van de meeste zaden gebroken zal worden. Kieming onregelmatig.
Bij geen kieming na een aantal weken kunt u de periode in de koelkast herhalen.  

Familie: Ericaceae
Latijnse naam: Arbutus unedo
Nederlandse naam: Aardbeiboom
Oorsprong soort: Middellandse zeegebied

Zaaitijd: December - Juli
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: -20 graden Celsius

Foto 2: J.X. Andreani (CCA-2.0 Wikipedia)

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 2 beoordelingen
2
0
0
0
0

Anneke

Makkelijk te kweken tuinplant. Een groot deel van de zaden komt op. Binnen groeien ze niet zo hard. Maar buiten gaat het hard. De eerste lichting houd ik nu nog even als kuipplant, maar hoop ik dit jaar nog in de tuin uit te kunnen planten. De tweede lichting gaat dit jaar als kuipplant naar buiten.


Remco Knijpstra

De zaden 7 weken in zaai en stekgrond buiten gezet in de winter. Na de 7 weken binnen gezet in een koude kweekkast in de vensterbank waar het veel zon zou krijgen. Na enkele dagen kwamen er al zo'n 5 op.