Assortiment

Kamerplanten / Orleaanboom (Bixa orellana)

Orleaanboom (Bixa orellana)
0 Reviews | Review toevoegen

De felrode kleurstof annatto zit in de borstelige vruchten van deze tropische plant uit de Amazone en wordt gebruikt voor lippenstift, kaas en zeep.

Verwachte levertijd

2 dagen

€ 3,00
per 10 zaden

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Nederlandse naam:
Orleaanboom

Herkomst:
Zuid-Amerika

Minimumtemperatuur:
10 graden Celsius

Beschrijving:
De Orleaanboom is vernoemd naar Francisco de Orellana. Deze Spaanse ontdekkingsreiziger werd bij zijn tocht over de Amazone aangevallen door indianen die zich hadden ingesmeerd met de kleurstof van deze plant, tegenwoordig bekend als annatto. De felrode kleurstof zit in de 4 cm grote, borstelige vruchten en wordt gebruikt voor lippenstift en zeep. In levensmiddelen staat de kleurstof bekend als E160.  
In de tropische gebieden van Zuid-Amerika wordt de plant een tot 6 meter grote struik. Bij ons kan de plant gehouden worden als kamerplant.  

Zaaibeschrijving:
Zaden eerst 24 uur weken in water en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond. Zaden slechts heel licht bedekken met grond en bakje/potje afdekken met huishoudfolie of glas. Grond constant vochtig houden en op een warme en lichte plaats binnenshuis laten kiemen. Bijvoorbeeld in de buurt van een kachel of in de zon. Kieming normaal na 1 of 2 weken.

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld

Foto 1: Ethnoplants.com
Foto 2: Leonora Enking

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het aantal bezoekers te meten. We slaan geen persoonlijke gegevens op.