nl en

Subtropisch / Blossfeldia (Blossfeldia liliputana)

Blossfeldia (Blossfeldia liliputana) Blossfeldia (Blossfeldia liliputana) Blossfeldia (Blossfeldia liliputana) Blossfeldia (Blossfeldia liliputana)
Blossfeldia (Blossfeldia liliputana) Blossfeldia (Blossfeldia liliputana) Blossfeldia (Blossfeldia liliputana) Blossfeldia (Blossfeldia liliputana)
Blossfeldia (Blossfeldia liliputana)
1 Review | Review toevoegen
Met een maximale grootte van 10-12 mm is dit de kleinste cactus ter wereld. Groeit in de natuur in rotsspleten bij watervallen. 

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

€ 3,50
per 20 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Cactaceae
Latijnse naam: Blossfeldia liliputana
Nederlandse naam: Blossfeldia
Herkomst: Noordwest-Argentinië

Met een maximale grootte van 10-12 mm. is dit de kleinste cactus ter wereld. De bolvormige plantjes groeien in rotsspleten bij watervallen en groeien dan vaak met meerdere op elkaar. Ze komen voor op een hoogte van 1200-3600 meter en houden van relatief koele omstandigheden. In de winter 5-10 grC en in de zomer rond de 20 grC. Ze kunnen zeer goed tegen uitdroging, maar houden in de zomermaanden van een flinke plens water zonder natte voeten. Zorg daarom voor een goed doorlatende grond van kiezels en zand, zodat de grond snel kan drogen. 

Zaaibeschrijving: Zaai de zaden heel oppervlakkig in een mengsel van zand en zaai- en stekgrond (1:1) en dek het geheel goed af met huishoudfolie. Maak de grond eenmalig vochtig en wacht vervolgens tot de kieming met water geven (huishoudfolie voorkomt uitdrogen). Zet het bakje op een warme plek om bij 20-25 graden te kiemen. Als ze gekiemd zijn, kunt u ze af en toe voorzichtig besproeien met een plantenspuit of idealiter een benevelaar. Na enkele maanden kan de huishoudfolie eraf, maar deze manier van water geven kunt u nog zeker 2 jaar aanhouden. Daarna kunt u overgaan op 'normaal' water geven met een gieter.

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Uitdaging
Minimumtemperatuur: 5 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Joop - 10-04-2022 17:15

Zaden op kamertemperatuur oppervlakkig gezaaid zoals beschreven. Stuk of 15 plantjes zijn opgekomen. Hele kleine mini groene bolletjes waren te zien binnen 2 weken. Sommige groeide redelijk snel tot een paar millimeter groot. Helaas had ik last van varenrouwmuggenlarven in mijn substraat waardoor de zaailingen gesneuveld zijn.