Top

Boswellia sacra

  • Boswellia sacra
  • Boswellia sacra
rating 5
(5 / 1 Reviews)
4,00
per 5 zaden

Nederlandse naam:
Wierookboom

Herkomst:
Oman, Yemen

Minimumtemperatuur:
15 graden Celsius

Beschrijving:
Wierook is bij iedereen bekend, maar wist u ook dat dit gewonnen wordt uit de wierookboom? De geurige hars wordt in de bast van deze boom geproduceerd tegen wonden en kan worden geoogst voor de toepassing als wierook.
De prachtige boom wordt echter bedreigd in haar voortbestaan door onder andere de oprukking van landbouwgebieden, bosbranden en houtkap. De klimaatsverandering, mis-management en het ontbreken van regeneratie werken daar niet aan mee. 
U kunt de wierookboom houden als kamerplant of tijdens de zomer op een beschutte, zonnige plaats buiten. De minimumtemperatuur voor de soort ligt tussen de 0 en de 5 graden Celsius, maar de plant kan het beste bij minimaal 15 graden Celsius gehouden worden.   


Zaaibeschrijving:
Het kiemingspercentage van de wierookboom ligt laag, zo'n 10%. Dit is ook een reden waardoor nieuwe aanwas in de natuur ontbreekt.
Toch zou u het zeker eens moeten proberen, want er zijn wel degelijk zaden die kiemen.
Voor de beste kieming kunt u de zaden eerst 24 uur laten weken in water bij kamertemperatuur en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond bij een temperatuur van 25-30 graden Celsius. De zaden hoeven slechts heel licht te worden afgedekt met grond. Het beste is om elke ochtend de grond te besproeien met water, zodat de bovenste laag vochtig wordt. Dit kan later in de middag en avond opdrogen, waarna u 's ochtends weer water geeft. Op die manier kunt u de ochtendmist nabootsen die in het oorspronkelijke leefgebied vaak opkomt.
Succes!

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Uitdaging

Foto 2: Maria via Flickr


Verwachte levertijd: 2 dagen
Reviews (1)
rating 5 (5 / 1 Reviews)

Jacob (08-03-2019) rating 5 Van mijn 25 Boswellia Sacra zijn er inmiddels 3 gekiemd. dat is bij deze zaden een hoog kieming percentage. Ik ga mijn best doen om er mooie boompjes van te maken.

Type de code over