nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Flessenboom (Brachychiton rupestris) Flessenboom (Brachychiton rupestris) Flessenboom (Brachychiton rupestris) Flessenboom (Brachychiton rupestris)
Flessenboom (Brachychiton rupestris)
Flessenboom (Brachychiton rupestris)
Flessenboom (Brachychiton rupestris)
Flessenboom (Brachychiton rupestris)

Flessenboom (Brachychiton rupestris)

De flessenboom van Queensland dankt zijn naam aan de gezwollen stam die de vorm van een fles heeft. De boom slaat water op in de stam dat in droge perioden gebruikt kan worden. In de natuur kan deze boom wel 20 meter hoog worden, maar door zijn langzame groei zal dit in koudere klimaten niet snel lukken. In zijn natuurlijke habitat kan de boom te.. Lees meer
4,00
Prijs per 10 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De flessenboom van Queensland dankt zijn naam aan de gezwollen stam die de vorm van een fles heeft. De boom slaat water op in de stam dat in droge perioden gebruikt kan worden. In de natuur kan deze boom wel 20 meter hoog worden, maar door zijn langzame groei zal dit in koudere klimaten niet snel lukken. In zijn natuurlijke habitat kan de boom temperaturen tussen -10 en +50 graden Celsius overleven, waardoor zijn aanpassingsvermogen zeer hoog is. Daarnaast is de flessenboom niet kieskeurig als het om grondsoorten gaat en herstelt hij zich gemakkelijk na het verpotten. Het is niet precies bekend wat de minimumtemperatuur voor deze soort is, maar het is het beste als je deze plant beschermt tegen temperaturen onder de -10 graden Celsius. Zorg voor een zonnige plek. 

De valse stengel kan in de natuur wel acht meter hoog worden. In een gematigd klimaat kan de soort als kuipplant gehouden worden, daarom zal de plant kleiner blijven. De minimumtemperatuur ligt rond de min 10 graden Celsius, maar op een beschutte plek zijn de oudere planten nog winterharder. 

Zaaibeschrijving: Zaai de zaden in zaai- en stekgrond en laat ze ontkiemen bij 25-30 graden Celcius. Houd de grond constant vochtig.

Familie: Malvaceae
Latijnse naam: Brachychiton rupestris
Nederlandse naam: Flessenboom
Oorsprong soort: Australië

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: -10 graden Celsius

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 8 beoordelingen
6
2
0
0
0

manpn

zaden zijn van goede kwaliteit, na een maand begonnen de eerste te kiemen , tot vandaag al 5 gekiemde zaden.Heel tevreden


Mika

Als toevoeging op mijn vorige review: ik heb als test twee van de ongekende zaden geveild en opnieuw gezaaid (zelfde methode als de vorige keer). De zaden zijn, binnen enkele dagen, alsnog ontkiemd.


MT

Drie van de tien zaden zijn opgekomen (kweekkastje met warmtemat; vensterbank op het zuiden; kokostablet; eind december gezaaid). Deze drie hebben zich na ongeveer anderhalve maand ontwikkeld tot mooie en gezonde zaailingen.


Jelle

Zaden kwamen mooi verpakt en met gedetailleerde instructies toe, na 2 dagen kwamen reeds scheuten boven de grond.
Aanrader!


Christian

Kiempercentage erg hoog. 3 zaden in de grond gedaan en allemaal zijn ze ontkiemt. Ze staan inmiddels al 2 jaar en je ziet dat de stam het water opslaat.


Erwin

Kiempercentage van 90% dus deze mag van mij als (kiem)moeilijkheid: makkelijk krijgen.
Al na een week kwam de eerste boven kijken en ze bleven maar kiemen!
Heb ze gezaaid in een mix van zaai/stekgrond met vermiluciet (4:1) in een afgesloten kweekkastje bij de radiator met kweeklamp.
Service is trouwens uitstekend! Op vragen of opmerkingen wordt snel en zéér correct gereageerd.

Bob

Zeer leuke boompjes. Ben alleen in twijfel hoevaak/hoeveel water ik ze moet geven. Iemand enig idee?


Branco

Mooie boompjes, 9 van de 10 zaden uitgekomen en groeien als kool

Meer reviews