nl en

Subtropisch / Flessenboom (Brachychiton rupestris)

Flessenboom (Brachychiton rupestris) Flessenboom (Brachychiton rupestris) Flessenboom (Brachychiton rupestris) Flessenboom (Brachychiton rupestris)
Flessenboom (Brachychiton rupestris) Flessenboom (Brachychiton rupestris) Flessenboom (Brachychiton rupestris) Flessenboom (Brachychiton rupestris)
Flessenboom (Brachychiton rupestris)
8 Reviews | Review toevoegen
In de stam wordt water opgeslagen, waardoor deze opzwelt en de vorm van een fles krijgt. Een makkelijk te houden soort die tegen vrij lage temperaturen bestand is.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

€ 4,00
per 10 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
De flessenboom van Queensland dankt zijn naam aan de gezwollen stam die de vorm van een fles heeft. De boom slaat water op in de stam dat in droge perioden gebruikt kan worden. In de natuur kan deze boom wel 20 meter hoog worden, maar door zijn langzame groei zal dit in koudere klimaten niet snel lukken. In zijn natuurlijke habitat kan de boom temperaturen tussen -10 en +50 graden Celsius overleven, waardoor zijn aanpassingsvermogen zeer hoog is. Daarnaast is de flessenboom niet kieskeurig als het om grondsoorten gaat en herstelt hij zich gemakkelijk na het verpotten. Het is niet precies bekend wat de minimumtemperatuur voor deze soort is, maar het is het beste als je deze plant beschermt tegen temperaturen onder de -10 graden Celsius. Zorg voor een zonnige plek. 

De valse stengel kan in de natuur wel acht meter hoog worden. In een gematigd klimaat kan de soort als kuipplant gehouden worden, daarom zal de plant kleiner blijven. De minimumtemperatuur ligt rond de min 10 graden Celsius, maar op een beschutte plek zijn de oudere planten nog winterharder. 

Zaaibeschrijving: Zaai de zaden in zaai- en stekgrond en laat ze ontkiemen bij 25-30 graden Celcius. Houd de grond constant vochtig.

Familie: Malvaceae
Latijnse naam: Brachychiton rupestris
Nederlandse naam: Flessenboom
Oorsprong soort: Australië

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: -10 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
manpn - 16-10-2023 08:22

zaden zijn van goede kwaliteit, na een maand begonnen de eerste te kiemen , tot vandaag al 5 gekiemde zaden.Heel tevreden

Mika - 22-02-2022 21:00

Als toevoeging op mijn vorige review: ik heb als test twee van de ongekende zaden geveild en opnieuw gezaaid (zelfde methode als de vorige keer). De zaden zijn, binnen enkele dagen, alsnog ontkiemd.

MT - 08-02-2022 18:13

Drie van de tien zaden zijn opgekomen (kweekkastje met warmtemat; vensterbank op het zuiden; kokostablet; eind december gezaaid). Deze drie hebben zich na ongeveer anderhalve maand ontwikkeld tot mooie en gezonde zaailingen.

Jelle - 08-06-2020 16:57

Zaden kwamen mooi verpakt en met gedetailleerde instructies toe, na 2 dagen kwamen reeds scheuten boven de grond.
Aanrader!

Christian - 12-02-2020 07:51

Kiempercentage erg hoog. 3 zaden in de grond gedaan en allemaal zijn ze ontkiemt. Ze staan inmiddels al 2 jaar en je ziet dat de stam het water opslaat.

Erwin - 11-12-2019 14:53

Kiempercentage van 90% dus deze mag van mij als (kiem)moeilijkheid: makkelijk krijgen.
Al na een week kwam de eerste boven kijken en ze bleven maar kiemen!
Heb ze gezaaid in een mix van zaai/stekgrond met vermiluciet (4:1) in een afgesloten kweekkastje bij de radiator met kweeklamp.
Service is trouwens uitstekend! Op vragen of opmerkingen wordt snel en zéér correct gereageerd.
Bob - 07-02-2019 11:39

Zeer leuke boompjes. Ben alleen in twijfel hoevaak/hoeveel water ik ze moet geven. Iemand enig idee?

Branco - 28-01-2019 16:12

Mooie boompjes, 9 van de 10 zaden uitgekomen en groeien als kool