nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Engelentrompet (Brugmansia arborea) Engelentrompet (Brugmansia arborea) Engelentrompet (Brugmansia arborea)
Engelentrompet (Brugmansia arborea)
Engelentrompet (Brugmansia arborea)
Engelentrompet (Brugmansia arborea)

Engelentrompet (Brugmansia arborea)

Een Brugmansia is een prachtige plant met grote, trompetachtige bloemen van 15-20 cm groot. Deze soort maakt witte bloemen en komt oorspronkelijk uit de Andes waar de struik tot een hoogte van 3000 meter voorkomt. Door deze hoogte, is de soort vrij koudebestendig. U kunt de plant als kuipplant houden of in de volle grond kweken. Als kui.. Lees meer
3,50
Prijs per 10 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

Een Brugmansia is een prachtige plant met grote, trompetachtige bloemen van 15-20 cm groot. Deze soort maakt witte bloemen en komt oorspronkelijk uit de Andes waar de struik tot een hoogte van 3000 meter voorkomt. Door deze hoogte, is de soort vrij koudebestendig. U kunt de plant als kuipplant houden of in de volle grond kweken. Als kuipplant kunt u de plant voor een nieuw jaar overhouden door hem te beschermen tegen vorst. Als u de plant in de tuin zet, zal deze in de winter door de vorst bovengronds afsterven en in het voorjaar weer opnieuw opgroeien. Zorg bij beide methoden voor een standplaats in de halfschaduw. 
De bloemen worden bestoven door motten die worden aangetrokken door de witte kleur van de bloemen en de geur die vooral in de avond verspreid wordt.
De zaden en bladeren worden door indianen ingenomen om contact te kunnen maken met voorvaderen of in de toekomst te kunnen kijken. Een overdosis is echter dodelijk, waardoor u dit beter niet zelf kunt proberen. Het geslacht Brugmansia is vernoemd naar de Leidse hoogleraar Brugmans.

Zaaibeschrijving: 24 uur weken in water en zaaien in zaai- en stekgrond. Afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme plaats in huis laten kiemen. Grond constant vochtig houden. Kieming na enkele weken en soms enkele maanden.

Familie: Solanaceae
Latijnse naam: Brugmansia arborea
Nederlandse naam: Engelentrompet
Oorsprong soort: Andes

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: -10 graden Celsius

Foto 1: Willka T'ika
Foto 2: A l'Ombre des Figuiers

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 6 beoordelingen
5
1
0
0
0

Ronan

Beautiful hanging white flowers but not winter hardy .


Nico

Binnen drie maanden, waarschijnlijk mede door deze warme zomer, groeiden de zaden uit tot planten van bijna 1 meter hoog. De instructies volgen en dan komt het goed. Wel in de beginmaanden warm houden, dus een kasje of iets dergelijks.


Miekje

Bijna alles kwam uit en de grootste planten zijn inmiddels haast een meter hoog! Ook al wat mensen blij kunnen maken met zaailingen. De jonge planten zijn erg aantrekkelijk voor slakken dus pas op wanneer u ze in de kas of buiten op de grond zet wanneer ze nog klein zijn!

Ik zaaide in een kamerkasje met warmtematje en uv lampen.


Bart

Bijna alle zaadjes zijn uitgekomen, groeit redelijk snel en krijgt grote bladeren. Toffe plant, benieuwd naar de bloemen


Miekje

Kiemen goed, ik heb na anderhalve maand al mooie plantjes boven staan. Gezaaid in een kastje met een warmtematje. Ik hoop dat ze goed blijven groeien!


Makkelijke kiemer, als test 3 zaden in de stek grond, binnen 1 week 3 kiemers.
Wortelen snel en veel. Houden van een slokje water maar dit is vrij goed te zien vooraf. Zijn nu binnen 1maand voor het raam ongeveer 15cm..

Meer reviews