Top

Brugmansia arborea

  • Brugmansia arborea
  • Brugmansia arborea
3,00
per 10 zaden

Nederlandse naam:
Engelentrompet

Herkomst:
Andes

Minimumtemperatuur:
-10 graden Celsius

Beschrijving:
Een Brugmansia is een prachtige plant met grote, trompetachtige bloemen van 15-20 cm groot. Deze soort maakt witte bloemen en komt oorspronkelijk uit de Andes waar de struik tot een hoogte van 3000 meter voorkomt. Door deze hoogte, is de soort vrij koudebestendig. U kunt de plant als kuipplant houden of in de volle grond kweken. Als kuipplant kunt u de plant voor een nieuw jaar overhouden door hem te beschermen tegen vorst. Als u de plant in de tuin zet, zal deze in de winter door de vorst bovengronds afsterven en in het voorjaar weer opnieuw opgroeien. Zorg bij beide methoden voor een standplaats in de halfschaduw. 
De bloemen worden bestoven door motten die worden aangetrokken door de witte kleur van de bloemen en de geur die vooral in de avond verspreid wordt.
De zaden en bladeren worden door indianen ingenomen om contact te kunnen maken met voorvaderen of in de toekomst te kunnen kijken. Een overdosis is echter dodelijk, waardoor u dit beter niet zelf kunt proberen. Het geslacht Brugmansia is vernoemd naar de Leidse hoogleraar Brugmans.

Zaaibeschrijving:
24 uur weken in water en zaaien in zaai- en stekgrond. Afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme plaats in huis laten kiemen. Grond constant vochtig houden. Kieming na enkele weken en soms enkele maanden.

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld

Foto 1: Willka T'ika
Foto 2: A l'Ombre des Figuiers


Verwachte levertijd: 2 dagen
Reviews (0)
Type de code over