Assortiment

Kamerplanten / Boom van het leven (Camptotheca acuminata)

Boom van het leven (Camptotheca acuminata)
1 Reviews | Review toevoegen

De stam, bast en bladeren bevatten een stof die in de Chinese geneeskunde een belangrijke rol speelt. In China en Tibet is men ervan overtuigd dat deze plant mensen gelukkig maakt.

Verwachte levertijd

2 dagen

€ 3,50
per 10 zaden

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Nederlandse naam:
Boom van het leven / Happy tree

Herkomst:
China en Tibet

Minimumtemperatuur:
10 graden Celsius

Beschrijving:
De boom van het leven die in het Engels Happy tree heet, groeit van oorsprong in China en Tibet. De natuurlijke populatie is echter flink achteruit gegaan tot minder dan 4000 bomen, doordat de boom een grote rol speelt in de traditionele en hedendaagse geneeskunde. De stam, bast en bladeren bevatten camptothecine en in de Chinese geneeskunde worden daar al sinds oudsher verschillende vormen van kanker en andere kwalen mee behandeld. Of deze stof werkelijk een medicijn is tegen kanker is nog niet duidelijk, het onderzoek daarnaar is nog bezig. Door de medische toepassingen is men er in China en Tibet van overtuigd dat deze boom mensen gelukkig maakt, vandaar de naam.
Het is een tropische boom, zodat deze in Nederland niet naar buiten kan. Als kamerplant is het echter een geschikte soort met mooi blad die vooral voor het bijzondere verhaal gehouden kan worden. De minimumtemperatuur voor de plant ligt rond de 10 graden Celsius. Zorg voor een lichte standplaats.

Zaaibeschrijving:
Zaaien in zaai- en stekgrond. Afdekken met huishoudfolie of glas, grond constant vochtig houden en bij kamertemperatuur laten kiemen.

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld

Foto 2: Daderot (CCA-1.0 Wikipedia)

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

DaMa - 11-06-2020 19:43

Het is ons helaas niet gelukt om in deze boom leven te blazen...

Op 11 maart hebben we de zaden in vochtige cocopeat in de koelkast geplaatst. 27 april hebben we de zaden eruit gehaald en op een zonnige plek in een kweekkasje geplaatst. Helaas is geen van deze uitgekomen.

We hebben nog twee zaden bewaard voor een poging twee, heeft u eventueel tips?

Laatst bekeken producten
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het aantal bezoekers te meten. We slaan geen persoonlijke gegevens op.