Top

Camptotheca acuminata

  • Camptotheca acuminata
  • Camptotheca acuminata
3,50
per 10 zaden

Nederlandse naam:
Boom van het leven / Happy tree

Herkomst:
China en Tibet

Minimumtemperatuur:
10 graden Celsius

Beschrijving:
De boom van het leven die in het Engels Happy tree heet, groeit van oorsprong in China en Tibet. De natuurlijke populatie is echter flink achteruit gegaan tot minder dan 4000 bomen, doordat de boom een grote rol speelt in de traditionele en hedendaagse geneeskunde. De stam, bast en bladeren bevatten camptothecine en in de Chinese geneeskunde worden daar al sinds oudsher verschillende vormen van kanker en andere kwalen mee behandeld. Of deze stof werkelijk een medicijn is tegen kanker is nog niet duidelijk, het onderzoek daarnaar is nog bezig. Door de medische toepassingen is men er in China en Tibet van overtuigd dat deze boom mensen gelukkig maakt, vandaar de naam.
Het is een tropische boom, zodat deze in Nederland niet naar buiten kan. Als kamerplant is het echter een geschikte soort met mooi blad die vooral voor het bijzondere verhaal gehouden kan worden. De minimumtemperatuur voor de plant ligt rond de 10 graden Celsius. Zorg voor een lichte standplaats.

Zaaibeschrijving:
Zaaien in zaai- en stekgrond. Afdekken met huishoudfolie of glas, grond constant vochtig houden en bij kamertemperatuur laten kiemen.

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld

Foto 2: Daderot (CCA-1.0 Wikipedia)


Verwachte levertijd: 2 dagen
Reviews (0)
Type de code over