Top

Chiranthodendron pentadactylon

  • Chiranthodendron pentadactylon
  • Chiranthodendron pentadactylon
  • Chiranthodendron pentadactylon
10,00
per 5 zaden

Nederlandse naam:
Apenhandboom

Herkomst:
Guatemala

Minimumtemperatuur:
-6 graden Celsius

Beschrijving:
De apenhandboom is misschien wel de mooiste kuipplant ter wereld. Deze overweldigend mooie plant met indrukwekkende bloemen kan op latere leeftijd zelfs temperaturen tot 6 graden onder het vriespunt hebben. Jongere planten kunnen het beste tegen vorst beschermd worden. De naam apenhandboom komt voort uit de vorm van de bloemen die op de klauwtjes van een aap lijken. Chiranthodendron is Latijn voor hand-bloem-boom en pentadactylon betekent vijf vingers. De bloemen zijn felrood en de soort maakt mooi, groot, hartvormig blad.
Oorspronkelijk groeit de plant in de bergwouden van Guatemala. De zaden zijn maar heel zelden verkrijgbaar en blijven maar kort kiemkrachtig. De levertijd van deze soort kan daardoor een aantal maanden bedragen, maar is het wachten meer dan waard.

Zaaibeschrijving:
Zaden 24 uur laten weken in water van 20-25 graden Celsius. Vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond bij een temperatuur van 25-27 graden Celsius. Kieming na ongeveer 6-14 weken. Kiemen kan vrij lastig gaan, een beetje geluk is vaak nodig.  

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Uitdaging

Foto 1: Xerantheum via Flickr
Foto 2: Stan Shebs (CCA-1.2 Wikipedia)
Foto 3: James Gaither via Flickr


Soort is tijdelijk niet op voorraad
Verwachte levertijd: 6 maanden
Reviews (0)
Type de code over