nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Apenhandboom (Chiranthodendron pentadactylon) Apenhandboom (Chiranthodendron pentadactylon) Apenhandboom (Chiranthodendron pentadactylon) Apenhandboom (Chiranthodendron pentadactylon) Apenhandboom (Chiranthodendron pentadactylon)
Apenhandboom (Chiranthodendron pentadactylon)
Apenhandboom (Chiranthodendron pentadactylon)
Apenhandboom (Chiranthodendron pentadactylon)
Apenhandboom (Chiranthodendron pentadactylon)
Apenhandboom (Chiranthodendron pentadactylon)

Apenhandboom (Chiranthodendron pentadactylon)

De apenhandboom is misschien wel de mooiste kuipplant ter wereld. Deze overweldigend mooie plant met indrukwekkende bloemen kan op latere leeftijd zelfs temperaturen tot 6 graden onder het vriespunt hebben. Jongere planten kunnen het beste tegen vorst beschermd worden. De naam apenhandboom komt voort uit de vorm van de bloemen die op de klauwtjes.. Lees meer
5,00
Prijs per 5 zaden
Tijdelijk niet op voorraad
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De apenhandboom is misschien wel de mooiste kuipplant ter wereld. Deze overweldigend mooie plant met indrukwekkende bloemen kan op latere leeftijd zelfs temperaturen tot 6 graden onder het vriespunt hebben. Jongere planten kunnen het beste tegen vorst beschermd worden. De naam apenhandboom komt voort uit de vorm van de bloemen die op de klauwtjes van een aap lijken. Chiranthodendron is Latijn voor hand-bloem-boom en pentadactylon betekent vijf vingers. De bloemen zijn felrood en de soort maakt mooi, groot, hartvormig blad.
Oorspronkelijk groeit de plant in de bergwouden van Guatemala. De zaden zijn maar heel zelden verkrijgbaar en blijven maar kort kiemkrachtig. De levertijd van deze soort kan daardoor een aantal maanden bedragen, maar is het wachten meer dan waard.

Zaaibeschrijving: Zaden 24 uur laten weken in water van 20-25 graden Celsius. Vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond bij een temperatuur van 25-27 graden Celsius. Kieming na ongeveer 6-14 weken. Kiemen kan vrij lastig gaan, een beetje geluk is vaak nodig. Het lijkt te helpen om de zaden eerst op 1 plek aan te schuren met schuurpapier, totdat er kleurverschil zichtbaar is. Daarna laten weken in water en zaaien. Veel succes. 

Familie: Malvaceae
Latijnse naam: Chiranthodendron pentadactylon
Nederlandse naam: Apenhandboom
Oorsprong soort: Guatemala

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Uitdaging
Minimumtemperatuur: -6 graden Celsius

Foto 1: Xerantheum via Flickr
Foto 2: Stan Shebs (CCA-1.2 Wikipedia)
Foto 3: James Gaither via Flickr

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 2 beoordelingen
2
0
0
0
0

Marielle

Deze prachtige zaden besteld en voorbehandeld zoals op het zakje
17 januari gezaaid en 27 januari allemaal gekiemd
Super blij met het resultaat


Laura

Ik zal jullie vertellen dat er na 2 weken al 3 van de 5 zaadjes ontkiemen. Ik heb ze in een verwarmde kas met thermostaat en de temperatuur is constant tussen de 26-28 graden. Verder staan ze onder een kweeklamp (LED Full Spectrum) en hou ik de grond constant vochtig.
Wordt vervolgd ;)