Top

Couroupita guianensis

  • Couroupita guianensis
  • Couroupita guianensis
7,00
per 5 zaden

Nederlandse naam:
Kanonskogelboom

Herkomst:
Zuid-Amerika

Minimumtemperatuur:
15 graden Celsius

Beschrijving:
De kanonskogelboom is een in de natuur tot 35 meter hoge, tropische boom met een uitbundige bloei. Een boom kan per dag wel 1000 bloemen openen, waardoor takken en stam soms volledig bedekt zijn met bloemen. De roodgele bloemen zijn ongeveer 6 centimeter groot en verspreiden vooral 's nachts een geur om bijen aan te trekken. Na bestuiving worden de 25 cm grote, ronde vruchten geproduceerd. Deze zijn zwaar en vallen als een kanonskogel van de boom. Op de grond barsten ze open, waarna het vruchtvlees door dieren wordt opgegeten. De zaden zijn bestand tegen de spijsvertering, waardoor ze zich kunnen verspreiden. De vruchten zijn ook voor ons eetbaar, maar door de geur niet echt aantrekkelijk.
De soort kan bij ons gehouden worden als kamerplant of in een verwarmde kas of serre groeien. De zaden blijven maar kort houdbaar, waardoor de levertijd enkele maanden kan bedragen (afhankelijk van het seizoen).   

Zaaibeschrijving:
In zaai- en stekgrond zaaien. Grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme plaats laten kiemen.

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld


Verwachte levertijd: 2 dagen
Reviews (0)
Type de code over