nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Australische boomvaren (Cyathea cooperi) Australische boomvaren (Cyathea cooperi)
Australische boomvaren (Cyathea cooperi)
Australische boomvaren (Cyathea cooperi)

Australische boomvaren (Cyathea cooperi)

De Australische boomvaren is één van de meest winterharde boomvarens, waardoor deze goed geschikt is voor de Nederlandse tuin. In zijn oorspronkelijke leefgebied in New South Wales en Queensland kan de soort 15 meter hoog worden, in Nederland houdt hij het meestal bij enkele meters. Veel vorst zal de bladeren doden, maar de stam kan.. Lees meer
4,00
Prijs per portie sporen
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De Australische boomvaren is één van de meest winterharde boomvarens, waardoor deze goed geschikt is voor de Nederlandse tuin. In zijn oorspronkelijke leefgebied in New South Wales en Queensland kan de soort 15 meter hoog worden, in Nederland houdt hij het meestal bij enkele meters. Veel vorst zal de bladeren doden, maar de stam kan lage temperaturen hebben en na de winter weer uitgroeien. Wel is het bij temperaturen richting -10 graden Celsius aan te raden om de stam in te pakken met folie of doeken om beschadigingen te voorkomen. Zorg voor een schaduwrijke plaats.

Zaaibeschrijving: Sporen niet afdekken en uitstrooien over zaai- en stekgrond in een warme en vochtige omgeving. De temperatuur moet op minstens 25 graden Celsius liggen en de grond mag niet uitdrogen. De kieming bedraagt meestal een maand of 3, maar kan ook wat langer duren. Regelmatig sproeien bevordert de kieming.

Familie: Cyatheaceae
Latijnse naam: Cyathea cooperi
Nederlandse naam: Australische boomvaren
Oorsprong soort: Australië

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Uitdaging
Minimumtemperatuur: -10 graden Celsius

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 3 beoordelingen
3
0
0
0
0

Cindy

Dit was topsport, ook in geduld! Maar beide keren succesvol en heb nu plantjes van 15 cm


T. Baselier

Zaai en stekgrond nat gemaakt en gesterliseerd in de magnetron. Na afkoelen in bakjes van de chinees verdeeld. Hierna sporen verspreid en in de halfschaduw geplaatst. Regenwater eerst gekookt en erna de grond beneveld om de 2 weken. Nu 4 maanden verder eerste tekens van kieming te zien


Richard adriaansen

Een serieuze uitdaging....na 1 maand minuscule groene puntjes ontdekt...in de loop een paar groene puntjes verloren . Niet sproeien/nevelen dus..nu 2 maanden verder en t zijn nog steeds groene vlekjes in het zand....ha,ha staan op 25 graden en worden regelmatig met condenser bemist.