Assortiment

Kamerplanten / Decary's flamboyant (Delonix decaryi)

Decary's flamboyant (Delonix decaryi)
0 Reviews | Review toevoegen

Zeldzame soort uit het zuiden van Madagaskar met een opvallende verdikte stam. De bloemen zijn wit, hebben een gele vlek en rode meeldraden. Te houden als kamerplant. 

Verwachte levertijd

2 dagen

€ 3,50
per 5 zaden

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Nederlandse naam:
Decary's flamboyant

Herkomst:
Madagaskar

Minimumtemperatuur:
10 graden Celsius

Beschrijving:
Deze zeldzame soort komt uit de drogere gebieden van het zuiden van Madagaskar en wordt daar helaas met uitsterven bedreigd door het verdwijnen van zijn leefgebied. In de natuur groeit de soort tot een kleine boom van 3 tot 10 meter hoog, waarbij vooral de verdikte stam opvalt. De lokale bevolking maakt kano's van deze stam en van het plantensap kan lijm worden gemaakt. De bloemen zijn wit gekleurd, hebben een gele vlek en opvallende rode meeldraden. Ze worden 's nachts bestoven door nachtvlinders en verschijnen in de drogere periode van het jaar. In die droge periode verliest de boom juist zijn bladeren, waardoor de bloemen ook regelmatig zonder blad te zien zijn. Bij ons kan de soort worden gehouden als kamerplant, waarbij een goed doorlatende grond belangrijk is. Verder houdt de plant van een zonnige standplaats en af en toe water (in de periode zonder blad weinig water). 

Zaaibeschrijving:
Zaden op 1 plek aanschuren met schuurpapier, totdat er kleurverschil te zien is. Vervolgens 24 uur laten weken in lauwwarm water en zaaien in zaai- en stekgrond bij 25-35 grC. Kieming vaak na enkele weken, maar kan volgen zolang de zaden hard zijn. 

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld

Foto 2: CB-Succulents, Madagaskar

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het aantal bezoekers te meten. We slaan geen persoonlijke gegevens op.