nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Zeehart (Entada gigas) Zeehart (Entada gigas) Zeehart (Entada gigas) Zeehart (Entada gigas)
Zeehart (Entada gigas)
Zeehart (Entada gigas)
Zeehart (Entada gigas)
Zeehart (Entada gigas)

Zeehart (Entada gigas)

De Entada gigas produceert de grootste peulvruchten ter wereld en maakt zeer bijzondere, hartvormige zaden. De peulen met 10-15 zaden worden 12 cm breed en kunnen wel 2 meter lang worden. De zaden blijven drijven en hebben een hele harde zaadwand, waardoor ze duizenden kilometers over zee kunnen meedrijven met de zeestromen. De zaden wor.. Lees meer
4,00
Prijs per zaad
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De Entada gigas produceert de grootste peulvruchten ter wereld en maakt zeer bijzondere, hartvormige zaden. De peulen met 10-15 zaden worden 12 cm breed en kunnen wel 2 meter lang worden. De zaden blijven drijven en hebben een hele harde zaadwand, waardoor ze duizenden kilometers over zee kunnen meedrijven met de zeestromen. De zaden worden gevonden op stranden en kiemen langs kusten van tropische gebieden. Door de hartvorm en de reis over zee, worden de zaden zeeharten genoemd.
In Afrika gelooft men dat de zaden geluk brengen, waardoor veel mensen ze op zak hebben of dragen als sieraad. Ook heeft Columbus over de zeeharten geschreven in zijn dagboek. Hij vond ze op het strand van een eiland in de Atlantische Oceaan en concludeerde dat ze niet uit Europa kwamen en ook niet op het eiland groeiden. Hij beschreef dat er meer moest zijn, waardoor hij zou zijn doorgevaren richting Amerika.
U kunt de zaden natuurlijk cadeau doen aan iemand die u geluk wenst of zelf bewaren, maar de zaden kunnen ook gewoon gekiemd worden. De enorme klimplant kan alleen leven in hoge temperaturen, waardoor u de soort enkel in huis, in een verwarmde serre of kas kunt laten groeien. De plant is echter goed te snoeien dus u kunt de plant zo groot laten worden als u zelf wilt.   

Zaaibeschrijving: Maak in de zijkant van het zaad voorzichtig een inkeping tot aan het kiemwit zonder dit kiemwit te beschadigen. Week het zaad vervolgens een nacht in water bij kamertemperatuur. Zaaien kan in zaai- en stekgrond op een warme plek, waarbij u de grond constant vochtig dient te houden.

Familie: Fabaceae
Latijnse naam: Entada gigas
Nederlandse naam: Zeehart
Oorsprong soort: Zuid-Amerika

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 15 graden

Foto 1: DeFiledesGraines.fr
Foto 2: Reinaldo Aguilar
Foto 5: Steve Asbell via blog

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 1 beoordelingen
1
0
0
0
0

Lisa

Ik had er eentje gekocht waarbij niet zeker was of hij uit zou komen. Maar hij is uitgekomen! Erg gaaf want het zaad is enorm en de kiemplant ook. Ik ben er erg blij mee.