Top

Entada rheedii

  • Entada rheedii
  • Entada rheedii
  • Entada rheedii
rating 5
(5 / 1 Reviews)
3,00
per zaad

Nederlandse naam:
Zeeboon/ Afrikaans droomkruid

Herkomst:
Afrika

Minimumtemperatuur:
15 graden Celsius

Beschrijving:
Afrikaans droomkruid is een enorme klimmer met een oorsprong in Afrika. De grote, drijvende zaden hebben een dikke zaadwand, waardoor ze duizenden kilometers over de oceanen kunnen drijven om vervolgens aan te spoelen aan de kust en te kiemen. De zaden worden veel gevonden op stranden en worden zeebonen genoemd. Ze worden in tropische landen vaak gebruikt voor allerlei sieraden.
In Afrika worden de zaden als traditioneel medicijn gebruikt voor het opwekken van levendige dromen ten behoeve van de communicatie met de spirituele wereld. De binnenkant van de zaden wordt daartoe vers gegeten of gemengd met andere kruiden en opgerookt. 
De plant kan gehouden worden als kamer-, kas- en serreplant en is gelukkig goed te snoeien. U kunt de plant zo groot laten klimmen als u zelf wilt.  

Zaaibeschrijving:
Probeer met een mes of zaag het zaad voorzicht in te kepen (aan de tegenovergestelde kant van het oog), en snijdt daarbij niet in het witte gedeelte van het zaad en ook niet in de platte zijde. Laat de zaden hierna 12 uur weken in lauwwarm water, zodat ze gaan opzwellen. Zaai in zaai- en stekgrond op een warme plaats (liefst 25-30 graden Celsius) en houd de grond constant vochtig. Kieming kan volgen, zolang het zaad hard is en duurt over het algemeen enkele weken. 

Zaaitijd:
Gehele jaar
 
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld

Foto 1: B.T. Wursten
Foto 2: Paul Venter (CCA-3.0 Wikipedia)
Foto 3: Many Janos (CCA-3.0 Wikipedia)


Verwachte levertijd: 2 dagen
Reviews (1)
rating 5 (5 / 1 Reviews)

Rudy Devroey (22-07-2018) rating 5 Ik heb deze uit nieuwsgierigheid besteld. Eerst heb ik de harde schil rondom flink geschuurd. Dan in grond gestoken en goed nat gehouden. Na 2 weken begon de kieming. Nu twee weken verder is de plant al meer dan 60cm groot en groeit ongeveer 5(!)cm per dag.

Type de code over