nl en

Winterhard / Maca (Lepidium meyenii)

Maca (Lepidium meyenii) Maca (Lepidium meyenii)
Maca (Lepidium meyenii) Maca (Lepidium meyenii)
Maca (Lepidium meyenii)
0 Review | Review toevoegen
Een tweejarige plant uit de Andes van Peru met verdikte, ondergrondse stengels die verschillende medicinale werkingen hebben. 

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

€ 3,50
per portie zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Brassicaceae
Latijnse naam: Lepidium meyenii
Nederlandse naam: Maca
Herkomst: Andes, Peru

De maca is een tweejarige plant uit Peru waar deze rond de 4000 meter voorkomt in de Andes. Al sinds 2000 voor Christus worden de verdikte, ondergrondse stengels gegeten en medicinaal toegepast, waarbij de Inca's het als een stimulans voor lichaam en geest zagen. Ook zou maca de vruchtbaarheid verhogen. De vrucht wordt daartoe gekookt gegeten als groente, maar bijvoorbeeld ook gestampt tot poeder of gefermenteerd tot bier. De gedroogde poedervorm is het grootste exportproduct en dat kan bijvoorbeeld worden gebruikt in smoothies, lassi's en sappen. De plant wordt ongeveer 30 cm hoog en kan in het tweede jaar worden geoogst. De winterhardheid ligt rond de -20grC en de plant houdt van een zure grond (mengen met turf).   

Zaaibeschrijving: Aan het eind van de winter of rond het voorjaar binnenshuis voorzaaien in zaai- en stekgrond. Kiemplantjes later uitplanten in de tuin.

Zaaitijd: Januari - mei
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Minimumtemperatuur: -20 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.