nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Moringa (Moringa oleifera) Moringa (Moringa oleifera) Moringa (Moringa oleifera) Moringa (Moringa oleifera) Moringa (Moringa oleifera) Moringa (Moringa oleifera)
Moringa (Moringa oleifera)
Moringa (Moringa oleifera)
Moringa (Moringa oleifera)
Moringa (Moringa oleifera)
Moringa (Moringa oleifera)
Moringa (Moringa oleifera)

Moringa (Moringa oleifera)

De Moringa oleifera staat bekend als wonderboom, omdat alle delen van de plant ergens voor kunnen worden gebruikt en de bladeren en vruchten een hoge voedingswaarde en medicinale toepassing hebben. In ontwikkelingslanden wordt de boom regelmatig aangeplant op plantages om ondervoeding van de bevolking tegen te gaan. De soort kan goe.. Lees meer
3,00
Prijs per 10 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De Moringa oleifera staat bekend als wonderboom, omdat alle delen van de plant ergens voor kunnen worden gebruikt en de bladeren en vruchten een hoge voedingswaarde en medicinale toepassing hebben. In ontwikkelingslanden wordt de boom regelmatig aangeplant op plantages om ondervoeding van de bevolking tegen te gaan. De soort kan goed tegen droogte, zodat deze bijvoorbeeld heel geschikt is om aan te planten in Afrika en India. De nog niet volgroeide, groene vruchten worden het meest gebruikt in Aziatische gerechten, terwijl de zaden kunnen worden gegeten als noten of verwerkt worden tot behen-olie (ze bevatten 30-40% olie). De zaden hebben ook een zuiverende werking, zodat ze vervuild water drinkbaar kunnen maken. Ook de bloemen kunnen worden gekookt en het blad kan gegeten worden als spinazie. Het blad bevat veel vitamines en mineralen en kan ook worden gedroogd voor thee.
De soort kan in de natuur 12 meter hoog worden, maar kan bij ons gehouden worden als kuipplant. Zorg voor een zandige grond en bescherm de plant in de winter tegen vorst. Het is een snelle groeier voor een plaats in de zon. Van oorsprong komt de plant van de zuidelijke hellingen van de Himalaya in het noordwesten van India.   
(Niet te verwarren met de andere wonderboom of ook wel wonderolieboom (Ricinus communis), waarvan de zaden zeer giftig zijn!)

Zaaibeschrijving: Zaden een nacht laten weken in lauwwarm water en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond bij 20-25 grC. Grond constant vochtig houden (niet nat), waarna kieming meestal binnen enkele weken optreedt.  

Foto 1: Iaminfo (CCA-3.0 Wikipedia)
Foto 2: Forest en Kim Starr (CCA-3.0 Wikipedia)
Foto 4: Camps International Africa (Muhaka Trust House Farm)

Productspecificatie

Familie:
Moringaceae
Wetenschappelijke naam:
Moringa oleifera
Nederlandse naam:
Moringa
Oorsprong soort:
Noordwest-India
Zaaitijd:
Hele jaar
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Minimumtemperatuur:
0 graden Celsius

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Productspecificatie

Familie:
Moringaceae
Wetenschappelijke naam:
Moringa oleifera
Nederlandse naam:
Moringa
Oorsprong soort:
Noordwest-India
Zaaitijd:
Hele jaar
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Minimumtemperatuur:
0 graden Celsius
Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 9 beoordelingen
7
0
1
0
1

Sinisa

Ik heb 6 prachtige plantjes gekregen van 18 zaden (33%). Let op dat je moringa moet eerste "pellen", dan op beetje vochtig papier in plastic zakje leggen, en dan pas verplanten.
Ik ben super blij.


Daniel

Great germination rate. Highly viable seeds!


E. van der Vooren

Alles volgens beschrijving gedaan , maar helaas maar 1 zaadje opgekomen. Hoop dat deze ene goed gaat


Antoine

Binnen de week kwamen zo goed als alle zaden uit, maar enkele weken lang stierven de kiemplantjes op een snel tempo. Geen idee wat ik fout heb gedaan, grond was constant vochtig, veel licht, warme ruimte, ...


Yolande

Van de 12 zaden, 2 ontkiemt waarvan 1 plantje doodgegaan.


Rita de Bruijn

Ik heb Moringa zaden gezaaid in een kweekbak en nu komen er mooie kiemen. Wie kan mij advies geven over het planten en de voortgang? Ik vrees dat het in een Nederlandse tuin niet echt succesvol is om te planten. Beter in een pot en 's winters binnen zetten?


Davidboaz

Ook hier succes; op 25 juli gezaaid, de 29ste al ontkiemd. Voordeel is wellicht de uitzonderlijke warmte van de afgelopen dagen/ weken. Ben benieuwd hoe de boom zich ontwikkeld. Zou leuk zijn om foto’s te kunnen plaatsen! Groet uit Zwolle.


Richard.F

De Moringa oleifera zaden (2 stuks) op 19 mei in een potje gezaaid (nadat ze 2 dagen in water hadden gelegen) En nu (de 23ste mei) zijn ze al aan het groeien. Jammer dat ik hier geen foto's kan plaatsen.


Jermain

Goede kwaliteit zaden na 2 weken zijn er al 7 van de 10 ontkiemt

Meer reviews