nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Europese olijf (Olea europaea) Europese olijf (Olea europaea) Europese olijf (Olea europaea) Europese olijf (Olea europaea)
Europese olijf (Olea europaea)
Europese olijf (Olea europaea)
Europese olijf (Olea europaea)
Europese olijf (Olea europaea)

Europese olijf (Olea europaea)

De Europese olijf wordt voornamelijk in het Middellandse Zeegebied geteeld, waarbij 90% van de opbrengst verwerkt wordt tot olijfolie. De overige 10% wordt voornamelijk aangeboden als tafelolijf. Het telen van olijven gebeurt naar schatting al 5000-6000 jaar en begon in Syrië en Palestina. Olijfbomen kunnen maximaal 15 meter hoog worden, maa.. Lees meer
3,50
Prijs per 10 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De Europese olijf wordt voornamelijk in het Middellandse Zeegebied geteeld, waarbij 90% van de opbrengst verwerkt wordt tot olijfolie. De overige 10% wordt voornamelijk aangeboden als tafelolijf. Het telen van olijven gebeurt naar schatting al 5000-6000 jaar en begon in Syrië en Palestina. Olijfbomen kunnen maximaal 15 meter hoog worden, maar blijven meestal kleiner. Ook in Nederland kunnen we de olijfboom opkweken, waarbij het wel belangrijk is om een zonnige, beschutte standplaats te kiezen met een goed doorlatende grond. Voor jonge planten is het nog aan te raden om ze tijdens de winter op een vorstvrije plaats te houden. Olijven kunnen in een groenpaarse staat geoogst worden.

Zaaibeschrijving: Zaden eerst op 1 plek aanschuren met schuurpapier tot een kleurverschil. Vervolgens 48 uur laten weken in lauwwarm water en zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en eerst enkele weken in de koelkast plaatsen. Na deze koude periode bij 20-25 grC laten kiemen. 

Familie: Oleaceae
Latijnse naam: Olea europaea
Nederlandse naam: Europese olijf
Oorsprong soort: Oostelijk deel Middelandse Zee

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: -10 graden

Foto 1: Nick Fraser (CCA-3.0 Wikipedia)
Foto 2: David Brühlmeier (CCA-3.0 Wikipedia) 

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

4,0
op basis van 1 beoordelingen
0
1
0
0
0

Luisa

18 mei heb ik de zaden gezaaid en er daarna weinig aandacht aan gegeven, stiekem had ik de hoop al opgegeven, maar begin oktober zag ik eindelijk 2 kleine kiempjes boven de grond komen! Nu maar hopen dat de rest ook nog ontkiemd...