nl en

Tropisch / Reizigersboom (Ravenala madagascariensis)

Reizigersboom (Ravenala madagascariensis) Reizigersboom (Ravenala madagascariensis) Reizigersboom (Ravenala madagascariensis)
Reizigersboom (Ravenala madagascariensis) Reizigersboom (Ravenala madagascariensis) Reizigersboom (Ravenala madagascariensis)
Reizigersboom (Ravenala madagascariensis)
5 Reviews | Review toevoegen
Een bijzondere kamerplant met het blad in een waaiervorm. Reizigers op Madagaskar kunnen de plant gebruiken als kompas en als drinkwaterpunt.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

€ 4,00
per 10 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
In veel tropische gebieden is de reizigersboom inmiddels aan te treffen door aanplanting, maar oorspronkelijk komt hij voor op Madagaskar waar hij een hoogte kan bereiken van maar liefst 18 meter. In Nederland blijft het een bescheiden kamerplant met een prachtig verhaal uit oude reisboeken. De naam is namelijk afkomstig van het verhaal dat reizigers konden overleven door het opgehoopte water te drinken uit de bladoksels. De ruimtes in de bladoksels ontstaan door de typerende bladstand, zoals te zien is op de foto. Ook zouden de planten altijd dezelfde noord-zuid-oriëntatie hebben, waardoor reizigers de soort konden gebruiken als kompas.

Zaaibeschrijving: Zaden 24 uur laten weken in water en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme plaats in huis laten kiemen.

Familie: Strelitziaceae
Latijnse naam: Ravenala madagascariensis
Nederlandse naam: Reizigersboom
Oorsprong soort: Madagaskar

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 10 graden Celsius


Foto 2: Plantpoints.com

Sorteren op:

Review toevoegen
Frank de Ruijter - 18-08-2022 23:51

Kiemt met wat geluk, maar wanneer je 10 zaden plant volgens omschrijving ontkiemt er minstens 1 is mijn ervaring. En dan heb je ook een schitterende plant. Na een jaar groeit die van mij op onze badkamer, vanwege de luchtvochtigheid en achter het grote melkglasraam. Met 9 bladeren is de karakteristieke vorm al duidelijk zichtbaar. Leuk dat deze plant het goed doet!

Jako - 09-02-2022 17:27

Paar jaar geleden een aantal geplant en intussen zijn het al flinke planten: de kleinste is 50 cm hoog en de grootste al 2 m.
In het voorjaar gaan ze naar buiten, in de herfst weer naar binnen.

Tip: de reizigersboom groeit met de pot mee: die van 50 cm. staat in een kleine pot, die van 2 m in een grote pot

Richard - 23-05-2021 17:22

Wie zaait die oogst zeggen ze, in plaats van 10 zaden zaten er per ongeluk 21 in het zakje...

Marijke - 17-04-2020 15:39

Na een paar weken de eerste zaailing: een exemplaar zonder bladgroen! Nu deze bleekscheet zijn voorraad uit het zaad heeft opgemaakt, stopt hij met groeien. Gelukkig is er nog één zaailing opgekomen, die is groen en groeit lekker door.. De rest laat nog op zich wachten?

Milena - 01-07-2019 18:19

Hier laatst 10 zaden van binnen gekregen en ondertussen zijn er twee gekiemd! Ik vind het meer een "gemiddelde" plant wat betreft het kiemen, omdat het best wat werk kostte om deze op de juiste temperatuur te houden. Erg blij mee!