Top

Ravenala madagascariensis

  • Ravenala madagascariensis
  • Ravenala madagascariensis
rating 4
(4 / 1 Reviews)
3,50
per 10 zaden

Nederlandse naam:
Reizigersboom

Herkomst:
Madagaskar

Minimumtemperatuur:
10 graden Celsius

Beschrijving:
In veel tropische gebieden is de reizigersboom inmiddels aan te treffen door aanplanting, maar oorspronkelijk komt hij voor op Madagaskar waar hij een hoogte kan bereiken van maar liefst 18 meter. In Nederland blijft het een bescheiden kamerplant met een prachtig verhaal uit oude reisboeken. De naam is namelijk afkomstig van de mythe dat reizigers konden overleven door het opgehoopte water te drinken uit de bladoksels. De ruimtes in de bladoksels ontstaan door de typerende bladstand, zoals te zien is op de foto. Ook zouden de planten altijd dezelfde noord-zuid-oriëntatie hebben, waardoor reizigers de soort konden gebruiken als kompas.

Zaaibeschrijving:
Zaden 24 uur laten weken in water en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme plaats in huis laten kiemen.

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld

Foto 2: Plantpoints.com 


Soort is tijdelijk niet op voorraad
Verwachte levertijd: 2 weken
Reviews (1)
rating 4 (4 / 1 Reviews)

Milena (01-07-2019) rating 4 Hier laatst 10 zaden van binnen gekregen en ondertussen zijn er twee gekiemd! Ik vind het meer een "gemiddelde" plant wat betreft het kiemen, omdat het best wat werk kostte om deze op de juiste temperatuur te houden. Erg blij mee!

Type de code over