nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Rode mangrove (Rhizophora mangle) Rode mangrove (Rhizophora mangle) Rode mangrove (Rhizophora mangle) Rode mangrove (Rhizophora mangle) Rode mangrove (Rhizophora mangle)
Rode mangrove (Rhizophora mangle)
Rode mangrove (Rhizophora mangle)
Rode mangrove (Rhizophora mangle)
Rode mangrove (Rhizophora mangle)
Rode mangrove (Rhizophora mangle)

Rode mangrove (Rhizophora mangle)

De rode mangrove komt van oorsprong uit het Caribische gebied, maar komt tegenwoordig langs veel tropische kusten voor. Daar groeit de soort voornamelijk in de buurt van rivierdelta's waar het water brak is en de bodem veel nutriënten bevat. Mangrovebossen vormen door de vele luchtwortels kraamkamers voor de oceaan, omdat jonge dier.. Lees meer
8,00
Prijs per zaad
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De rode mangrove komt van oorsprong uit het Caribische gebied, maar komt tegenwoordig langs veel tropische kusten voor. Daar groeit de soort voornamelijk in de buurt van rivierdelta's waar het water brak is en de bodem veel nutriënten bevat. Mangrovebossen vormen door de vele luchtwortels kraamkamers voor de oceaan, omdat jonge dieren zich kunnen verschuilen in de talloze schuilplaatsen tussen de wortels. Ook beschermen ze de kust en filteren ze het water, waardoor ze een belangrijke rol spelen in het ecosysteem. De zaden zijn vivipaar, zodat ze als jonge planten van de moederplant vallen. Ze worden verspreid door water en kunnen zich na het bereiken van een geschikte standplaats direct nestelen. De mangrove is bestand tegen zout water, maar heeft dat niet nodig voor een goede groei. Daardoor is de soort ook gemakkelijk te houden als aquarium- of terrariumplant of in een glazen pot of vaas op de vensterbank. De watertemperatuur moet bij voorkeur tussen de 20 en 30 graden Celsius liggen en als grond kunt u een mix van zand en vijvergrond gebruiken.

Zaaibeschrijving: Zaden met brede onderkant in de grond steken en waterpeil tot ongeveer de helft van het zaad laten stijgen. Op een lichte, zonnige plaats opkweken, waarbij de bladeren niet onder water mogen komen te staan.

 

Productspecificatie

Familie:
Rhizophoraceae
Wetenschappelijke naam:
Rhizophora mangle
Nederlandse naam:
Rode mangrove
Oorsprong soort:
Caraïben
Zaaitijd:
Hele jaar
Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk
Minimumtemperatuur:
15 graden Celsius

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Productspecificatie

Familie:
Rhizophoraceae
Wetenschappelijke naam:
Rhizophora mangle
Nederlandse naam:
Rode mangrove
Oorsprong soort:
Caraïben
Zaaitijd:
Hele jaar
Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk
Minimumtemperatuur:
15 graden Celsius
Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

4,0
op basis van 6 beoordelingen
3
1
1
1
0

Alberto

I received a germinated seedI in a padded envelope, inside a plastic bag. Amazing shipping.
The mangrove so far is doing good!


Axel

Met 25 cm is dit zaad (kiemplant) veel groter dan ik had verwacht.
Het is in goede staat aangekomen.
Hij staat nu in een glazen potje met vermiculiet afgedekt met fijn grind.
Dit potje staat in een vaas met water.
Ik heb hem in middelbrak water staan met wat mest voor hydrocultuurplanten (14 gram niet gejodeerd zeezout per liter) en ga het nog iets zouter maken (18 gram).
De eerste resultaten zijn veelbelovend.
De zonkant van het zaad kleurt koperrood en de knop wordt dikker en kleurt diep rood.


Linda

Twee zaden besteld begin september vorig jaar. Bij aankomst waren ze beiden beschadigd. De envelope was beschadigd en dubbelgevouwen geweest.
Het resultaat: bij de een waren de helft van de wortelen afgebroken en bij de ander het topje. Nog niet direct de moed opgegeven en ze op (zoet) water gezet op een lichte plaats. Degene waar het topje nog opzat, leek te verschrompelen in het zoete water, maar het topje leek wel iets door te groeien.
In november de zaden toch overgezet naar een verwarmd bak (met lamp, zand en circulatie pomp) en het zout gehalte in stappen opgevoerd. Tegen de verwachting in zet degene zonder top nu nieuwe wortelen, maar verder geen tekenen van bladvorming. De ander is onveranderd en laat geen verdere groei zien van het topje. Nu hopen dat het nog echte planten worden.


Han

Nu voor de tweede maal zaden van deze fantastische plant besteld. De eerste zaden lieten even op zich wachten. Maar opeens sloegen ze aan. Die doen het dus erg goed. Mooie bladeren en een krachtig wortelstelsel. Ik heb deze zaden in vijverzand en wat potgrond staan. Tot halverwege in het water. Dus 1/4 in de grond, 1/4 in het water en de rest erboven. Temp is 23 graden.
Dus nog maar eens zaden besteld. Ik wil nl een oever-aquarium maken en heb die planten in de biotoop nodig. Echter nu blijft de kwaliteit van de zaden iets achter. Uit de verpakking zag ik al de nodige beschadigingen. Ik had drie zaden besteld. Een laat het afweten en de andere twee komen nu langzaam op gang. Jammer van die ene. De zaden zijn duur genoeg. Maar toch. Ik hoop dat mijn slijkspringers (zijn vissen) in de toekomst tevreden zijn met deze biotoop.


Ed

Na een half jaar nog steeds geen ontkieming.


Joery

Super makkelijk te kiemen zaden. Ze staan nu 2 weken in piepschuim en de worteltjes zijn ongeveer 5 cm. Kleine tip, voeg een kleine hoeveelheid zout toe ( een halve koffielepel op 15 liter). De kleine kiemaftakkingen komen er nu sneller door. 1 zaadje heeft het wel laten afweten, wss door het transport.

Meer reviews